Δεκάδες τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών από τους λιγοστούς Χαλκίτες

Δεκάδες τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών από τους λιγοστούς Χαλκίτες

Σε ρυθμούς ανακύκλωσης οι Χαλκίτες. Δεκάδες τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών μέσα σε λίγους μήνες. Τι αναφέρει ο δήμαρχος Χάλκης στο NEWS 247

“Αγκάλιασαν” το πρόγραμμα ανακύκλωσης οι κάτοικοι της Χάλκης, κατορθώνοντας μέσα σε μόνο λίγους μήνες να συγκεντρώσουν δεκάδες τόνους ανακυκλώσιμων υλικών.

Από τις αρχές Αυγούστου, οπότε και ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης, έχουν τοποθετηθεί σε κάθε γωνιά της ακριτικής Χάλκης οι ανάλογοι κάδοι.

Μέσα σε λίγους μάλιστα μήνες έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 20 τόνοι χαρτί και αρκετοί τόνοι σε πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί.

Η Χάλκη, όπως εξήγησε στο NEWS 247 o δήμαρχος Μιχάλης Πατρός, θα μπει σε σύστημα ολικής ανακύκλωσης με την Ανάφη.

Αυτό είναι το πρώτο βήμα έως ότου ξεκινήσει το πρόγραμμα ολικής ανακύκλωσης, με τον δήμαρχο να σημειώνει πως η δημοτική αρχή θέλησε να δείξει στους κατοίκους ότι κάτι πρέπει να αλλάξει.

“Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο συστηματικά μέσα στο 2013. Έτσι θα βοηθήσουμε στο να διατηρηθεί νησί μας και το περιβάλλον που το έχει τόσο ανάγκη καθαρό.

Θα μου πει κανείς μα εσείς θα σώσετε το περιβάλλον; Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Στο κάτω κάτω είναι υποχρέωσή μας να διατηρούμε το περιβάλλον καθαρό.

Είμαι ευχαριστημένος γιατί μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου το έχει αντιμετωπίσει πολύ θετικά και πιστεύουμε πως θα πείσουμε και αυτούς που δυσκολεύονται να προσαρμοστούν να γίνουν ενεργοί και σε αυτόν τον τομέα”, υπογράμμισε ο Μιχάλης Πατρός στο NEWS 247.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα