Δουλεύεις λιγότερο; Σώζεις το περιβάλλον!

Δουλεύεις λιγότερο; Σώζεις το περιβάλλον!
Σκουπίδια σε παραλία 123rf.com

Έρευνες έχουν δείξει ότι αν κάθε εργαζόμενος δούλευε 25% λιγότερο χρόνο μέσα στην εβδομάδα, οι εκπομπές των ρύπων θα μειώνονταν κατά 37%. Πώς εξηγείται αυτό.

Αν σε ρωτήσει κανείς τι κάνεις για το καλό του πλανήτη, οι πρώτες απαντήσεις που θα σου έρθουν στο μυαλό είναι η ανακύκλωση προϊόντων, η επαναχρησιμοποίηση ποτηριών και η αντικατάσταση του πλαστικού με φυσικά προϊόντα κλπ.

Θα σκεφτόσουν ποτέ, ότι εξίσου αποδοτικό με όλα τα παραπάνω είναι και ο λιγότερος χρόνος εργασίας;

Έρευνες έχουν δείξει ότι αν κάθε εργαζόμενος δούλευε 25% λιγότερο χρόνο μέσα στην εβδομάδα, οι εκπομπές των ρύπων θα μειώνονταν κατά 37%! Μεγάλο το νούμερο, ωστόσο υπάρχει εξήγηση.

Με την ανάπτυξη να είναι ο κύριος γνώμονας ευημερίας στο επικρατούν οικονομικό σύστημα, η συνεχής παραγωγή προϊόντων και τα γεμάτα ράφια σε όλα τα μαγαζιά είναι ο απώτερος στόχος. Ωστόσο, όσο πιο πολύ καταναλώνει ο άνθρωπος, τόσα περισσότερα προϊόντα πετάει, με αποτέλεσμα πολλά απόβλητα. Δείτε τι έχει δείξει έρευνα στην Γαλλία, η οποία μετά το 2000 έχει μειώσει τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας από 39 σε 35 αλλά και σε τι δραστηριότητες στράφηκαν οι πολίτες προκειμένου να καλύψουν αυτές τις ώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα