Δουλεύεις λιγότερο; Σώζεις το περιβάλλον!

Σκουπίδια σε παραλία
Σκουπίδια σε παραλία 123RF.COM

Έρευνες έχουν δείξει ότι αν κάθε εργαζόμενος δούλευε 25% λιγότερο χρόνο μέσα στην εβδομάδα, οι εκπομπές των ρύπων θα μειώνονταν κατά 37%. Πώς εξηγείται αυτό.

Αν σε ρωτήσει κανείς τι κάνεις για το καλό του πλανήτη, οι πρώτες απαντήσεις που θα σου έρθουν στο μυαλό είναι η ανακύκλωση προϊόντων, η επαναχρησιμοποίηση ποτηριών και η αντικατάσταση του πλαστικού με φυσικά προϊόντα κλπ.

Θα σκεφτόσουν ποτέ, ότι εξίσου αποδοτικό με όλα τα παραπάνω είναι και ο λιγότερος χρόνος εργασίας;

Έρευνες έχουν δείξει ότι αν κάθε εργαζόμενος δούλευε 25% λιγότερο χρόνο μέσα στην εβδομάδα, οι εκπομπές των ρύπων θα μειώνονταν κατά 37%! Μεγάλο το νούμερο, ωστόσο υπάρχει εξήγηση.

Με την ανάπτυξη να είναι ο κύριος γνώμονας ευημερίας στο επικρατούν οικονομικό σύστημα, η συνεχής παραγωγή προϊόντων και τα γεμάτα ράφια σε όλα τα μαγαζιά είναι ο απώτερος στόχος. Ωστόσο, όσο πιο πολύ καταναλώνει ο άνθρωπος, τόσα περισσότερα προϊόντα πετάει, με αποτέλεσμα πολλά απόβλητα. Δείτε τι έχει δείξει έρευνα στην Γαλλία, η οποία μετά το 2000 έχει μειώσει τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας από 39 σε 35 αλλά και σε τι δραστηριότητες στράφηκαν οι πολίτες προκειμένου να καλύψουν αυτές τις ώρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κλιματική Αλλαγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κλιματική αλλαγή: Διεθνής πρωτοβουλία της Ελλάδας για την προστασία των μνημείων

Κλιματική αλλαγή: Οι ελβετικοί παγετώνες έχασαν το 10% του όγκου τους μέσα σε πέντε χρόνια

Ο Ινδός πρωθυπουργός έδωσε το παράδειγμα: Βγήκε στην παραλία και μάζεψε σκουπίδια

SHARE: