Εκρηκτικό Βίντεο: Το ηφαίστειο που βγάζει μπλε λάβα

Escaped at gaseous state from the Kawah Ijen crater on Java Island in Indonesia sulfur combusts on contact with air, liquefies and run in impressive rivers of blue flames. Indon  sie
Escaped at gaseous state from the Kawah Ijen crater on Java Island in Indonesia sulfur combusts on contact with air, liquefies and run in impressive rivers of blue flames. Indon sie OLIVIER GRUNEWALD

Δείτε ακόμα ένα θαύμα της φύσης. Ηφαίστειο στην Ινδονησία βγάζει μπλε λάβα (Vid)

Και όμως. Υπάρχει ηφαίστειο που βγάζει "μπλε" λάβα. Ο λόγος για το ινδονησιακό ορυχείο θείου "Kawah Ijen" που αποτελεί μέρος του ηφαιστείου Ijen, στην ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας.

Το συγκεκριμένο ηφαίστειο είναι ενεργό και βρίσκεται σε 200 μέτρα βάθος. Διαθέτει μάλιστα τη μεγαλύτερη όξινη λίμνη θειικού οξέος στον κόσμο.

Καθημερινά, ανθρακωρύχοι μεταφέρουν το θείο με καλάθια από τον πυθμένα του κρατήρα. Τις βραδινές ώρες, το θέαμα είναι εντυπωσιακό.

Μετά τη δύση του ηλίου, η πυράκτωση αναδύεται από τα βάθη του κρατήρα προκαλώντας ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα.

Το υγρό θείο υψηλής θερμοκρασίας που ρέει από την άκρη της λίμνης φουντώνει σε μπλε φλόγες που φτάνουν μέχρι και τα 5 μέτρα σε ύψος. Το θείο που εξορύσσεται στο Kawah Ijen είναι από τα πιο αγνά στην Ινδονησία και χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων και χημικών.

Ο φωτογράφος Olivier Grunewald απαθανάτισε την έκρηξη, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του από τις αναθυμιάσεις και τα αέρια, ενώ στην προσπάθειά του να λάβει τις τέλειες φωτογραφίες έχασε δύο φακούς και μια φωτογραφική μηχανή. Το αποτέλεσμα ωστόσο είναι παραπάνω από εντυπωσιακό.

Πηγή: Dailymail

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

KAWAH IJEN Le Mystere des Flammes Bleues

SHARE:

24Media Network