Μετά τα καλαμάκια, τέλος και τα πλαστικά πιάτα

Τέλος σταδιακά και τα πλαστικά πιάτα
Τέλος σταδιακά και τα πλαστικά πιάτα EUROKINISSI

Τέλος στα πλαστικά σκεύη σκοπεύει να βάλει οριστικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel

Τα πλαστικά απόβλητα ρυπαίνουν τις θάλασσες, σκοτώνουν τα ζώα και θεωρούνται μάστιγα των μελλοντικών γενεών. Τώρα, η ΕΕ επεξεργάζεται ένα ριζοσπαστικό σχέδιο: για παράδειγμα, τα πλαστικά πιάτα μιας χρήσης δεν θα πρέπει πλέον να υπάρχουν στο μέλλον, όπως γράφει το Der Spiegel.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να προτείνει την απαγόρευση για τα μίας χρήσης επιτραπέζια σκεύη από πλαστικό, σύμφωνα με μια έκθεση. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Wirtschaftswoche", έτσι θα μειωθεί η ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων. Ακόμη και τα καλαμάκια ή τα μαχαιροπήρουνα από πλαστικό μπορεί να απαγορευτούν.

ADVERTISING

Εκπρόσωπος της Επιτροπής απέφυγε πάντως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την έκθεση.

Σύμφωνα με τον προκαταρκτικό προγραμματισμό της Επιτροπής, οι νέες προτάσεις για την πρόληψη των πλαστικών αποβλήτων θα υποβληθούν το νωρίτερο στις 23 Μαΐου. "Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε στο θέμα αυτό", δήλωσε ο εκπρόσωπος. Σημειώνεται ότι η απαγόρευση δεν μπορεί να εγκριθεί χωρίς τη συγκατάθεση των κρατών μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, περίπου 26 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων συσσωρεύονται κάθε χρόνο. Μόνο το 30% της ποσότητας αυτής συλλέγεται για ανακύκλωση, το υπόλοιπο 70% κατευθύνεται σε χωματερές, σε αποτεφρωτήρες ή στο περιβάλλον.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τέλος και στην Ελλάδα τα πλαστικά καλαμάκια και οι αναδευτήρες ποτών

#meta_to_kalamaki_ti: 10 τρόποι να πίνεις φραπέ χωρίς καλαμάκι

Μέχρι τέλος Μαΐου η πρώτη δήλωση για το τέλος της "πλαστικής σακούλας"

SHARE:

24Media Network