Πανσέληνος Δεκαπενταύγουστου: Ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία με ελεύθερη είσοδο

Η αυγουστιάτικη Πανσέληνος στην Αρχαία Κόρινθο
Η αυγουστιάτικη Πανσέληνος στην Αρχαία Κόρινθο EUROKINISSI

Για μία ακόμη χρονιά, το υπουργείο πολιτισμού καλεί το κοινό να θαυμάσει την αυγουστιάτικη πανσέληνο με ελεύθερη είσοδο στα σημαντικότερα μνημεία και μουσεία της χώρας. Δείτε που μπορείτε να απολαύσετε φέτος το πιο λαμπρό φεγγάρι της χρονιάς.

Κορυφώνονται με την πανσέληνο του Δεκαπενταύγουστου οι εκδηλώσεις που διοργανώνει σε όλη τη χώρα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκδηλώσεις σε περίπου 100 μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους που άρχισαν την Κυριακή 11 Αυγούστου, ολοκληρώνονται την Κυριακή 19 Αυγούστου.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή του, διοργανώνει συστηματικά από το 1999 τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, προσκαλώντας χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες, να παρακολουθήσουν ποιοτικές εκδηλώσεις και να θαυμάσουν τους αρχαιολογικούς χώρους, κάτω από το φως του φεγγαριού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο αναλυτικός πίνακας έχει αναρτηθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Στην αφίσα των φετινών εκδηλώσεων, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, καθώς συμπίπτουν η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με την αυγουστιάτικη πανσέληνο, παρουσιάζεται η Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής, στη Σίφνο.

Δείτε εδώ που μπορείτε να απολαύσετε την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο:

Page: /


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πανσέληνος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πανσέληνος Αυγούστου: Σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα δεις την Σελήνη σε απόσταση αναπνοής

Δεκαπενταύγουστος με πανσέληνο: Γιατί φέτος το φεγγάρι θα είναι μικρότερο

SHARE: