Πλοιοκτήτρια εταιρεία: Το πετρέλαιο του ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ μόλυνε την Αθηναϊκή Ριβιέρα;

A tanker sunk 5 days ago near Salamis, an island next to Athens led to an oil spill that covers the island as well as many of the southern coastline of aAthens. Workers try to clean the pollution, in Athens, on Sep. 13, 2017 /              .  ,  14 , 2017
A tanker sunk 5 days ago near Salamis, an island next to Athens led to an oil spill that covers the island as well as many of the southern coastline of aAthens. Workers try to clean the pollution, in Athens, on Sep. 13, 2017 / . , 14 , 2017 NIKOS LIBERTAS / SOOC

Με ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια εταιρεία του "ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ", επανέρχεται στο θέμα της πετρελαιοκηλίδας διερωτάται πώς η ρύπανση έφθασε στο Π.Φάληρο, ενώ το μικρό δεξαμενόπλοιο σφραγίστηκε πλήρως πριν λίγες ημέρες

Στο θέμα της πετρελαιοκηλίδας, εκφράζοντας προβληματισμό για το πώς εμφανίστηκε ξαφνικά στο Παλαιό Φάληρο και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ το δεξαμενόπλοιο «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ» που βυθίστηκε στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου είχε στεγανοποιηθεί πλήρως την Τρίτη 12/09, επανέρχεται με σημερινή ανακοίνωσή της η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «ΑΓ.ΖΩΝΗ ΙΙ».

«Το πετρέλαιο του δεξαμενόπλοιου "ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ" μόλυνε τις ακτές της Σαλαμίνας. Μόλυνε όμως και την "Αθηναϊκή Ριβιέρα";» διερωτάται η εταιρεία, υποστηρίζοντας ότι μία ημέρα πριν από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιού της, άλλο πλοίο, άλλης εταιρείας που είχε ναυτικό ατύχημα στο Αιγαίο και είχε οδηγηθεί στη δεξαμενή του Περάματος, κατά την ανέλκυσή του χύθηκαν πετρέλαια στη θάλασσα.

«Δεν συκοφαντούμε, αλλά αναφερόμαστε σε πραγματικό γεγονός, αυτό του θαλάσσιου ατυχήματος άλλου πλοίου. Εμείς διεξάγουμε τη δική μας έρευνα σε σχέση με το ανωτέρω συμβάν και κατά πόσο έπαιξε ρόλο στην εξάπλωση της μόλυνσης, αλλά μήπως πρέπει οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν με περισσότερο ζήλο τις συνέπειες και την έκταση της μόλυνσης από το άλλο πλοίο αντί να βιάζονταν να καταλήξουν σε συμπεράσματα και να μας παραδίδουν ως "βορά" στα αδηφάγα στόματα» συμπληρώνει η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ».

Πάντως μετά το ατύχημα του «ΑΓ.ΖΩΝΗ» στον Σαρωνικό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έδωσε εντολή και ελήφθησαν δείγματα από τα καύσιμα και του δεξαμενόπλοιου, αλλά και του άλλου πλοίου που βρίσκονταν προς δεξαμενισμό στο Πέραμα, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να γίνουν γνωστά.

Αναφορικά με τυχόν αποζημιώσεις από διαρροή πετρελαίου, το Λιμενικό Σώμα είχε αναφέρει ότι πέραν του ποσού για το οποίο είναι ασφαλισμένο το πλοίο «ΑΓ.ΖΩΝΗ», επιπλέον ποσά μπορούν να αντληθούν από το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (IOPC Fund), υπό τον όρο όμως ότι ο αιτών θα αποδεικνύει τη ζημιά του, με βάση τους κανόνες που ορίζει το ταμείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ένωση Ελλήνων Χημικών για Σαρωνικό: Ανέτοιμος ο κρατικός μηχανισμός

Σαρωνικός: Τι ανακοίνωσε εταιρεία που συμβάλλει στην απορρύπανση

Βίντεο drone από τη Γλυφάδα: Οικολογική 'βόμβα' μία ανάσα από τα σπίτια

SHARE:

24Media Network