"Πράσινο" από το ΥΠΕΚΑ για επτά αιολικά πάρκα σε Ημαθία και Κοζάνη

"Πράσινο" από το ΥΠΕΚΑ για επτά αιολικά πάρκα σε Ημαθία και Κοζάνη

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία επτά μεγάλων αιολικών πάρκων στους νομούς Ημαθίας και Κοζάνης. Τι θα αποφέρουν στην οικονομία

Τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία επτά μεγάλων αιολικών πάρκων στους νομούς Ημαθίας και Κοζάνης ενέκρινε την Τετάρτη (08/01) ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Οι αιολικοί σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 465 MW, πρόκειται να κατασκευαστούν στο όρος Βέρμιο εντός των διοικητικών ορίων των δήμων Βέροιας και Νάουσας και του δήμου Εορδαίας και αναμένεται να αποφέρουν περίπου 558 εκατομμύρια ευρώ στην πραγματική οικονομία ενώ με την έναρξη της λειτουργίας τους θα προσφέρουν ετησίως περίπου 1.075 GWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, περίπου το 2% της ηλεκτρικής ζήτησης στο διασυνδεδεμένο ηλεκτρικό σύστημα.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο υπουργός ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για ακόμη 16 μεγάλα αιολικά πάρκα στο ηπειρωτικό σύστημα και στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, συνολικής ισχύος 422,7 MW, η κατασκευή των οποίων θα αποφέρει περίπου 507 εκατ. ευρώ.

SHARE:

24Media Network