Στάχτη και αποκαΐδια: Κινέτα - Γεράνεια Όρη ένα μήνα μετά

Στάχτη και αποκαΐδια: Κινέτα - Γεράνεια Όρη ένα μήνα μετά

Καμένα δέντρα, σπίτια και οχήματα παραμένουν στο ίδιο σημείο όπου τα βρήκε η καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Η αποτίμηση μιας τεράστιας καταστροφής από ψηλά.

Τέλη Αυγούστου και ένα παραθεριστικό κέντρο από τα πιο δημοφιλή της Αττικής θυμίζει φάντασμα. Η Κινέτα και το Πανόραμα Κινέτας μοιάζουν με εγκαταλελειμμένη και εκκενωμένη περιοχή, από αυτές που βλέπει κανείς σε ταινίες.

Παντού αποκαΐδια και εγκατάλειψη. Κάποιες -κατεστραμμένες και αυτές από τη φωτιά- ταμπέλες που προειδοποιούσαν τους οδηγούς να κινούνται αργά -επειδή πριν από ένα μήνα σε αυτούς τους δρόμους έπαιζαν παιδιά- θυμίζουν τις χαρούμενες μέρες που έζησε η περιοχή.

ADVERTISING

Σήμερα όμως συναντώντας τες, σου σφίγγει το στομάχι. Καμένα δέντρα, σπίτια και οχήματα παραμένουν στο ίδιο σημείο όπου τα βρήκε η καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Οι περισσότερες εξοχικές κατοικίες είναι άδειες αφού ακόμα και αν γλίτωσαν από την μανία της φωτιάς τα πάντα γύρω γυρνούν τον χρόνο πίσω σε εκείνο το μεσημέρι. Η μυρωδιά του καμένου επικρατεί παντού.

Παρατηρώντας την περιοχή από ψηλά και βλέποντας αρκετούς δρόμους να καταλήγουν σε αδιέξοδα και σε γκρεμούς, νιώθουμε τυχεροί που τουλάχιστον εδώ δεν υπήρχαν νεκροί. Όμως, η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια και τα Γεράνια Όρη δεν παραπέμπουν σε τίποτα στα όμορφα, άγρια και καταπράσινα Όρη που ήταν πριν από περίπου ένα μήνα...

Πηγή: 

Up Drones

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE:

24Media Network