Στη Βρετανία ο πρώτος φανός που ανάβει με ακαθαρσίες σκύλων

Man walks his dog past a fallen tree in a Stromovka park in Prague, Czech Republic, Sunday, Oct. 29, 2017. At least two persons have died in Czech Republic as high winds have struck the country. (AP Photo/Petr David Josek)
Man walks his dog past a fallen tree in a Stromovka park in Prague, Czech Republic, Sunday, Oct. 29, 2017. At least two persons have died in Czech Republic as high winds have struck the country. (AP Photo/Petr David Josek) AP

Το χρόνιο πρόβλημα των απανταχού φιλόζωων, αλλά και όσων κάνουν "τα στραβά μάτια" όταν τα σκυλάκια τους κάνουν την ανάγκη τους, μετατρέπεται σε χρυσή, φωτεινή ευκαιρία οικονομίας και οικολογίας

Το ρητό 'όποιος νύχτα περπατεί λάσπες και "ξέρετε τι" πατεί' έρχεται να εξαλειφθεί από την καθημερινότητα των Βρετανών. Γιατί; Μόλις τοποθετήθηκε στην περιοχή Μάλβερν Χιλς του Γουορσεστερσάιρ ένας φανός, μια λάμπα του δρόμου, που φέγγει με τη βοήθεια των συμπαθών τετράποδων. Πώς; Οι ιδιοκτήτες τους συλλέγουν, ως οφείλουν, τις ακαθαρσίες των σκύλων και τις απορρίπτουν στο ειδικό δοχείο στη βάση της λάμπας.

Στη Βρετανία ο πρώτος φανός που ανάβει με ακαθαρσίες σκύλων
GUARDIAN

Το γράφημα της βρετανικής Guardian για τον τρόπο λειτουργίας του φανού

ADVERTISING

Στη συνέχεια τραβούν έναν μοχλό, με αποτέλεσμα τα περιττώματα να εισέρχονται εκεί, να αναδεύονται και να διασπώνται από μικροοργανισμούς παράγοντας μεθάνιο, που δίνει φως στη λάμπα και λίπασμα. Για την ακρίβεια, οι ιδιοκτήτες σκύλων παρακινούνται να στρίψουν τον μοχλό πέντε φορές, ώστε να διασπάσουν τα περιττώματα επιταχύνοντας κατά κάποιο τρόπο τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον εμπνευστή του 10 σακκούλες μπορούν να δώσουν ενέργεια για να ανάβει η λάμπα επί δύο ώρες. "Το φωταέριο εξάπτει τη φαντασία των ανθρώπων και τους δείχνει πως ακόμη και τα περιττώματα σκύλων έχουν αξία" αναφέρει ο Brian Harper που ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στη μηχανή τα τελευταία τρία χρόνια. Το επόμενο βήμα για τον εφευρέτη είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον πάρκων και τεχνολογιών.

Με πληροφορίες από Guardian

SHARE:

24Media Network