Ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στον Θέμο Αναστασιάδη

Στον δεύτερο ειδικό ανακριτή ο Θέμος Αναστασιάδης σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου.(EUROKINISSI-Β. ΠΑΠAΔΟΠΟΥΛΟΣ)
Στον δεύτερο ειδικό ανακριτή ο Θέμος Αναστασιάδης σχετικά με την υπόθεση Ζαχόπουλου.(EUROKINISSI-Β. ΠΑΠAΔΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Για ποια υπόθεση κατηγορείται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο Θέμος Αναστασιάδης

Κακουργηματική ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη μετά από πολύμηνη έρευνα για την υπόθεση μεγάλου χρηματικού ποσού που είχε καταθέσει σε υποκατάστημα γαλλικής τράπεζας το 2007.

Ο εκδότης διώκεται πλέον για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν δικαιολογείται βάσει των οικονομικών στοιχείων που έχει δηλώσει.

 Το επίμαχο ποσό αποτελεί μέρος κατάθεσης 5,5 εκατ. ευρώ στην τράπεζα BNP PARIS BANK, στην οποία είχε προβεί ο εκδότης τον Ιούλιο του 2007.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν μπόρεσε ο κατηγορούμενος να προσκομίσει στοιχεία ώστε να δικαιολογήσει ως έσοδό του το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από παραγγελία προς την Εισαγγελία πρωτοδικών του αναπληρωτή οικονομικού Εισαγγελέα Σπ. Μουζακίτη και ήδη η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί να λογοδοτήσει ο κ. Αναστασιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Ζαχόπουλος βγάζει "λάδι" τον Θέμο Αναστασιάδη

Δεν δέχτηκε συμβιβασμό ο Χρήστος Ζαχόπουλος

SHARE:

24Media Network