22 κάλπες σε 11 χώρες του εξωτερικού αποφάσισε η επιτροπή Αλιβιζάτου

22 κάλπες σε 11 χώρες του εξωτερικού αποφάσισε η επιτροπή Αλιβιζάτου

Την απόφαση να στήσει κάλπες σε 11 χώρες του εξωτερικού πήρε η επιτροπή Αλιβιζάτου, που έλυσε τα τελευταία διαδικαστικά ζητήματα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την εκλογή του αρχηγού στον νέο, ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, μετά την χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου, κατά την οποία και οριστικοποιήθηκαν αρκετές από τις τελευταίες εκκρεμότητες ενόψει της 12 Νοεμβρίου.

Η επιτροπή – που συνεδρίασε σε πολύ καλό κλίμα μετά από καιρό- οριστικοποίησε τον αριθμό των καλπών που θα στηθούν στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να στηθούν 22 κάλπες συνολικά για τους απόδημους έλληνες, σε 11 χώρε, εκ των οποίων οι 9 στην Ευρώπη συν τις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη και την Αυστραλία.

Παράλληλα, παρά τις γκρίνιες που ακούστηκαν για τον τρόπο διεξαγωγής του πρώτου debate, η επιτροπή αποφάσισε και το δεύτερο που θα διεξαχθεί στις 6 Νοεμβρίου να πραγματοποιηθεί βάσει του πρώτου, χωρίς αλλαγές, ενώ υπάρχει πλέον η πρόβλεψη και για ένα τρίτο, ανάμεσα στους δύο υποψηφίους που θα περάσουν στον δεύτερο γύρο. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθούν και δύο τηλεοπτικά σποτ, ένα για το debate και ακόμα ένα που θα απευθύνεται στους πολίτες και θα τους προτρέπει να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση.

ADVERTISING

Επίσης, την επόμενη εβδομάδα τα μέλη της επιτροπής θα περιοδεύσουν στην περιφέρεια όπου και ενημερώσουν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για την διαδικασία και για το πως θα στηθούν οι κάλπες, με την γενική πρόβα να πραγματοποιείται υπό την ευθύνη των εταιριών που ανέλαβαν το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης την Κυριακή, ώστε να εντοπιστούν και να διορθωθούν τυχόν αστοχίες και παραβλέψεις.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων δήλωναν ευχαριστημένοι με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, υποστηρίζοντας ότι πλέον όλα λειτουργούν με τον τρόπο που πρέπει και το μόνο που απομένει είναι να κυλήσει ομαλά η ψηφοφορία.     

SHARE:

24Media Network