Α. Παπαμιμίκος στο NEWS247: Να αναγεννήσουμε τη σχέση της παράταξης, με τη μεσαία τάξη

Α. Παπαμιμίκος στο NEWS247: Να αναγεννήσουμε τη σχέση της παράταξης, με τη μεσαία τάξη
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, γράφει στο NEWS 247 για την 40η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος

Του Ανδρέα Παπαμιμίκου

40 χρόνια για την Ελλάδα

Όταν στις 4 Οκτωβρίου 1974, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε τη Νέα Δημοκρατία και έδωσε στη δημοσιότητα την ιδρυτική της διακήρυξη, ήταν κάτι περισσότερο από νομοτελειακό, το γεγονός πως ο πολιτικός αυτός οργανισμός θα πρωταγωνιστούσε στη μεταπολιτευτική περίοδο. Η ισχυρή προσωπικότητα του σε συνδυασμό με τις ξεκάθαρες αρχές που διατύπωσε, δεν άφησαν περιθώριο για αμφισημίες. Όσοι πίστεψαν στην προσπάθειά του, δικαιώθηκαν. Στην ιστορική αναδρομή της, η Παράταξη απέδειξε πως υπηρέτησε και υπηρετεί την Ελλάδα, τη Δημοκρατία και τους θεσμούς.

Σε όλη αυτή την πορεία των 40 χρόνων δεν αποκλείσαμε κανέναν. Στηρίξαμε την ενότητα των Ελλήνων και το δόγμα πως είναι όλοι απαραίτητοι. Έτσι κάνουμε και σήμερα, 40 χρόνια μετά την ίδρυση, την ώρα που η εθνική προσπάθεια γίνεται πιο κρίσιμη από ποτέ. Τιμούμε τον ανώνυμο αγωνιστή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έδωσε την ψυχή του δίχως να ζητήσει τίποτα. Απευθυνόμαστε όμως, σε ακόμα περισσότερους.

Σε όλους τους Έλληνες που πιστεύουν στο μέτρο, τη λογική και την πρόοδο. Που στηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις, την ελεύθερη αγορά και τη δημιουργική μετριοπάθεια. Που μπορεί μέχρι σήμερα να μην στήριζαν το ένα ή το άλλο κόμμα, αλλά αναγνωρίζουν την προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά και πιστεύουν στο όραμα μας για τη Νέα Ελλάδα. Ένα όραμα για όλους τους Έλληνες, στην υλοποίηση του οποίου, προχωράει αποφασιστικά ο Πρωθυπουργός.

Για δεύτερη φορά, η Ιστορία θα καταγράψει πως η ίδια παράταξη βγαίνει μπροστά και συμβάλλει καθοριστικά προκειμένου η χώρα να ξεπεράσει μία πολύ σημαντική κρίση. Τότε ήταν η ομαλή μετάβαση στη Δημοκρατία. Σήμερα είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας και της ανάπτυξης. Και στις δύο δώσαμε μάχες για να μπορέσει η Ελλάδα να μείνει όρθια. Κερδίσαμε τότε, κερδίζουμε και τώρα. Έχουμε ευθύνη λοιπόν, να προχωρήσουμε μπροστά. Να δουλέψουμε για την επόμενη ημέρα, τόσο της Νέας Δημοκρατίας αλλά κυρίως της Χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία άλλωστε, είναι Παράταξη εθνικής ευθύνης και προσφοράς. Βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από οτιδήποτε άλλο. Είμαστε ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, που ανανεώνεται αλλά και προσαρμόζεται χωρίς εκπτώσεις αρχών και αξιών. Έχουμε υποχρέωση λοιπόν, να συνεχίσουμε απαρρέκκλιτα αυτή την πορεία υπηρετώντας το όραμα για μια Ελλάδα ισχυρή και ανεξάρτητη.

Αναγνωρίζουμε, πως σ’ αυτή την πορεία έγιναν και λάθη, αδικίες και παραλείψεις. Αυτά αγωνιζόμαστε να διορθώσουμε, αναγεννώντας τη σχέση της Παράταξης μας με τη μεσαία τάξη. Με αυτούς τους αληθινούς πατριώτες που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα και υπέστησαν τις μεγαλύτερες θυσίες. Δυστυχώς έως χθες δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια και άλλες επιλογές. Σήμερα όμως, αποκτούμε ξανά τη δυνατότητα να καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι το μέλλον της χώρας και θέλουμε ξανά μ’ αυτούς τους ανθρώπους να συνδεθούμε ξανά. Με άνοιγμα σε παραγωγικές πολιτικές και ρεαλιστικούς στόχους για όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Με δύναμη από το παρελθόν λοιπόν και ρεαλισμό μπροστά στην πραγματικότητα, κάνουμε τη δική μας επανεκκίνηση. Για μια Νέα Δημοκρατία πιστή στις αρχές του φιλελευθερισμού και μια Ελλάδα που θα πρωταγωνιστεί, θα παράγει και θα προοδεύει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα