Α. Σαμαράς στη ΔΕΘ: Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Θα ήμασταν παρίες αν είχαμε βγει από το ευρώ

Α. Σαμαράς στη ΔΕΘ: Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Θα ήμασταν παρίες αν είχαμε βγει από το ευρώ
Eurokinissi

Το Success Story της Ελλάδα περιέγραψε ακόμα μια φορά ο Α. Σαμαράς μιλώντας στη ΔΕΘ. "Κανείς δεν αμφισβητεί την επιτυχία της χώρας μας" σημείωσε ο πρωθυπουργός. Πώς θα χρησιμοποιηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα (Vid)

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα αλλάζει σελίδα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σαμαράς απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα, τα οποία δεν αντέχουν οι πολίτες και τόνισε ότι η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και τώρα είναι η ώρα να κάνουν και οι δανειστές μας το ίδιο.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ακόμα και στα θετικά στοιχεία για την ύφεση και τον τουρισμό, ενώ έκανε λόγο και για μείωση του ρυθμού αύξησης της ανεργίας.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν, που ήταν η χώρα πέρσι και πού είναι φέτος.

“Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα και δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι η χώρα μας αποτελεί όαση σταθερότητας στα Βαλκάνια, κάτι που δεν ίσχυε πέρσι.

“Θα μπορούσαμε να το πούμε αυτό, αν πέρσι είχαμε βγει από το ευρώ και ήμασταν κράτος παρίας;” αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στην Αμυντική Βιομηχανία της χώρας, καθώς η διαπραγμάτευση με την τρόικα παραμένει σε εξέλιξη.

Μικρότερη φορολογική επιβάρυνση το 2014

Φέτος οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τους πολίτες ήταν δυσβάσταχτες, αναγνώρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαιώνοντας ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα, καθώς θα ζητηθούν λίγα από πολλούς, ανάλογα με τις δηλώσεις του καθενός.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα- εφόσον δούμε πόσο είναι- θα διατεθεί για την ανακούφιση χαμηλοσυνταξιούχων, ένστολων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Δήλωσε πως ο στόχος του είναι ο ενιαίος φόρος για τις επιχειρήσεις με συντελεστή 15%. Επέμεινε στο ότι θα επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα και αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την έξοδο από το Μνημόνιο, λέγοντας ότι το πρώτο επτάμηνο του 2013 υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα 1,1 δισ. ευρώ.

Παρελθόν οι υποσχέσεις

Ο Α. Σαμαράς, τόνισε ότι δεν είναι ώρα για εξαγγελίες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν στη ΔΕΘ.

“Είχε γίνει έθιμο να γίνονται πρωθυπουργικές εξαγγελίες. Ο πρωθυπουργός μοίραζε υποσχέσεις και η αντιπολίτευση ζητούσε όλο και περισσότερα. Όταν κάποιος πρωθυπουργός τολμούσε να πει την αλήθεια ότι δεν υπήρχαν άλλα δανεικά για αναδιανομή το πλήρωνε ακριβά. Τώρα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η ελληνική οικονομία ξαναγίνεται ανταγωνιστική. Η Έκθεση γίνεται το πρόσωπο αυτής της βελτίωσης” σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Ρωτάνε κάποιοι, θα πάρουν τέλος οι ταλαιπωρίες του ελληνικού λαού μετά από 6 χρόνια. Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί συμφωνούν ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την Ελλάδα. Όλοι το βλέπουν εκτός από κάποιους δικούς μας μέσα στην Ελλάδα”.

Επίθεση στην αντιπολίτευση

Ο πρωθυπουργος Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημειώνοντας ότι μπλοκάρει κάθε μεταρρύθμιση και επιχαίρει για την καταστροφή της χώρας και πρόσθεσε ότι έχει υποκριτική στάση σε μια σειρά από ζητήματα, όπως αυτό της ΕΡΤ, των επενδύσεων κ.α.

“Πρόκειται για ανεπανάληπτο ρεσιτάλ υποκρισίας. Οραματίζονται την καταστροφή της χώρας και θέλουν να επιστρέψουμε στην κρίση”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην ακροδεξιά, σημειώνοντας ότι ντροπιάζουν τη χώρα και πρόσθεσε ότι όσο βελτιώνεται η κατάσταση, τόσο τα άκρα θα μπαίνουν στο περιθώριο.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε “ψέματα” όσα λέγονται ότι θα χρειαστούν είκοσι ή περισσότερα χρόνια για να επανέλθει η Ελλάδα στα προ της κρίσης επίπεδα και σημείωσε πως υπάρχουν υπολογισμοί σύμφωνα με τους οποίους αυτό θα γίνει γύρω στο 2020, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη και μια σειρά θετικοί παράγοντες που μπορεί να επισπεύσουν αυτή την εξέλιξη.

Αναφερόμενος στο τι χειροπιαστό έγινε μέσα στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι:

1. Ανακεφαλαιοποιήθηκε το τραπεζικό μας σύστημα

2. Άλλαξαν τα όρια του Τειρεσία για να δοθεί ανάσα στην αγορά

3. Εφαρμόζονται σαρωτικές μεταρρυθμίσεις. Σπάνε καρτέλ, ανοίγουν κλειστά επαγγέλματα, ψηφίστηκε επαναστατικός αδειοδοτικός νόμος

4. Μπήκε τέλος στο πάρτι των συντάξεων μαϊμού

5. Μπαίνει τάξη και στη δημόσια ασφάλεια. Καθαρίζουν τα κέντρα των πόλεων

6. Για πρώτη φορά πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Δηλαδή καλύπτουμε τις ανάγκες του έτους.

Σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα μπορεί να ορίζει μόνη της τις πολιτικές της και όχι μέσω μνημονίων σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος καταλήγοντας ευχαρίστησε όσους στήριξαν την προσπάθεια της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version