Αχτσιόγλου – Χαρίτσης: “Ακρίβεια Μητσοτάκη με διψήφιο πληθωρισμό για 5ο συνεχόμενο μήνα”

Αχτσιόγλου – Χαρίτσης: “Ακρίβεια Μητσοτάκη με διψήφιο πληθωρισμό για 5ο συνεχόμενο μήνα”
Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης eurokinissi

Τα πολύ υψηλά επίπεδα του πληθωρισμού σχολιάζουν σε κοινή δήλωσή τους Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης. Κάνουν λόγο για βίαιη φτωχοποίηση της κοινωνίας.

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν την παγίωση του πληθωρισμού σε πολύ υψηλά επίπεδα, στο 11,4% τον Αύγουστο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα σε διψήφιο ποσοστό και πάνω από δύο μονάδες υψηλότερος από τον μέσο πληθωρισμό της Ευρωζώνης», υπογραμμίζουν σε κοινή δήλωση τους οι τομεάρχες Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης.

«Μάλιστα, οι αυξήσεις σε βασικά τρόφιμα κυμαίνονται από 17,1% έως 25,5%, ενώ και στον ηλεκτρισμό, την ενέργεια και τα καύσιμα οι αυξήσεις είναι πολλαπλάσιες του γενικού δείκτη, με αποκορύφωμα την αύξηση 261,3% στο φυσικό αέριο. Η ακρίβεια Μητσοτάκη δεν χτυπάει λοιπόν όλους το ίδιο. Κυρίως υποφέρουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα», τονίζουν, σχολιάζοντας πως «με αυτή την κυβέρνηση η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, η αύξηση της φτώχειας και των ανισοτήτων, η υπερχρέωση και ο κίνδυνος λουκέτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουν γίνει κανόνας». «Ένα κανόνας που πρέπει να ακυρωθεί», προσθέτουν και καταλήγουν:

«Όσο πιο σύντομα φύγει η κυβέρνηση που φτωχοποιεί βίαια την κοινωνία, που καταπατά δημοκρατικές αρχές, θεσμούς και δικαιώματα, τόσο συντομότερα θα ανασάνει η κοινωνική πλειοψηφία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα