Αχτσιόγλου: Ο Μητσοτάκης κάνει αύξηση συντάξεων με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ

Αχτσιόγλου: Ο Μητσοτάκης κάνει αύξηση συντάξεων με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ
Έφη Αχτσιόγλου Nick Paleologos / SOOC

"Αυτό που είδαν οι συνταξιούχοι από τη ΝΔ είναι η περικοπή της μόνιμης 13ης σύνταξης που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019" ανέφερε μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου.

Το “ξεπάγωνα” των συντάξεων από 1/1/2023 προανήγγειλε χθες, από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο όπως τόνισε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, πρόκειται για πρόβλεψη που ρυθμίστηκε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ο πρωθυπουργός “απέκρυψε” όπως η ίδια είπε, από την ομιλία του.

“Η αύξηση αυτή προβλεπόταν από νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Για να λάβει χώρα ακριβώς από 1.1.2023” τόνισε η κ. Αχτσιόγλου σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου στην ανάρτησή της στο facebook:

“Ο κ. Μητσοτάκης χθες υποστήριξε ότι θα αυξήσει τις συντάξεις από 1.1.2023.

Απέκρυψε μια μικρή λεπτομέρεια. Η αύξηση αυτή προβλεπόταν από νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Για να λάβει χώρα ακριβώς από 1.1.2023.

Πιθανώς ο κ. Μητσοτάκης θέλει να τον επευφημήσουμε που δεν θα περικόψει και αυτή την παροχή στους συνταξιούχους. Όπως έκοψε τη 13η σύνταξη και τα αναδρομικά που δικαιούνται λόγω περικοπών που πάλι η ΝΔ είχε κάνει στο παρελθόν”.

Σχολιάζοντας το ίδιο θέμα, η τομεάρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ1:

“Η αύξηση των συντάξεων από 1/1/2023 προβλέπεται από νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πρόκληση ο κ. Μητσοτάκης να το “πουλάει” ως δική του επιτυχία. Πρόκειται για νόμο του 2017”.

“Αυτό που είδαν οι συνταξιούχοι από τη ΝΔ είναι η περικοπή της μόνιμης 13ης σύνταξης που θέσπισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019, ολόκληρη για τις χαμηλές και ποσοστιαία για τις ψηλότερες συντάξεις. Ήταν κονδύλι 1 δισ. το οποίο καταργήθηκε από τη ΝΔ. Φέτος θα δινόταν για τέταρτη χρονιά”, πρόσθεσε.

“Στα αναδρομικά, για τις περικοπές που έγιναν το 2012 επί ΝΔ, η εξαπάτηση από την κυβέρνηση είναι διπλή. Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης, με μία αυταρχική απόφαση, τα περιέκοψε και κατέβαλε μόνο ένα μέρος τους. Τώρα σχεδιάζει να δώσει αναδρομικά μόνο σε όσους συνταξιούχους είχαν προσφύγει, ενώ ο κ. Πέτσας τους έλεγε να μην προσφύγουν δικαστικά. Το ζήτημα είναι πολιτικό και θα έπρεπε να δοθεί σε όλους τους συνταξιούχους το σύνολο των αναδρομικών”, σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

“Έως το 2014 έγιναν 11 περικοπές στις συντάξεις κατά 50% και η ΝΔ ήρθε ξανά για να κόψει τη 13η σύνταξη και τα αναδρομικά, είναι πρόκληση αυτή η κυβέρνηση να εγκαλεί τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι “η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα, να πληρώσουν τους λογαριασμούς, να ψωνίσουν στο σούπερ-μάρκετ. Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες γιατί βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια, δεν βάζει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, δεν μειώνει τον ΕΦΚ στα καύσιμα και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα”.

Η κ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι “υπάρχει γενικευμένη κοινωνική δυσαρέσκεια για τον τρόπο που η ΝΔ χειρίζεται τα μείζονα ζητήματα, οι πολίτες αναζητούν πολιτική αλλαγή και διέξοδο από την κρίση» και υπογράμμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει θεσμικά ζητήσει εκλογές ήδη από τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να βγάλει τους πολίτες από το οικονομικό αδιέξοδο”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα