Άδωνις Γεωργιάδης: Μέχρι και στα 150.000 ευρώ μπορεί να ανέλθει το πρόστιμο για αισχροκέρδεια

Άδωνις Γεωργιάδης: Μέχρι και στα 150.000 ευρώ μπορεί να ανέλθει το πρόστιμο για αισχροκέρδεια
Ο Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι στη μάχη για την παραγωγή αντισηπτικών θα μπουν και οι εταιρίες καλλυντικών. Κανονικά θα ξεκινήσει η επένδυση στο Ελληνικό μόλις βγει η απόφαση του ΣτΕ, σημείωσε.

Μέχρι και στα 150.000 ευρώ μπορεί να ανέλθει το πρόστιμο σε φαρμακαποθήκη, που πιάστηκε να αισχροκερδεί σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ‪σε συνέντευξή του σε βραδυνή εκπομπή της‬ ΕΡΤ.

Όπως τόνισε ο υπουργός, η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη σε φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Παράλληλα σε σχέση με την παραγωγή αντισηπτικών σημείωσε ότι στη μάχη θα μπουν με βάση, νέα Πράξη νομοθετικού περιεχομένου, και οι εταιρίες καλλυντικών. “Περίπου 200.000 τεμάχια θα προστεθούν άμεσα στην αγορά. Ενώ και η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου των καλλυντικών στην Ελλάδα θα ξεκινήσει την Παρασκευή την παραγωγή” είπε ο ίδιος και κάλεσε τους πολίτες να μην εστιάζουν στην απολύμανση μόνο με αντισηπτικά αλλά και με το πλύσιμο των χεριών, όπως προτείνουν οι λοιμοξιολόγοι.

Για την επένδυση στο Ελληνικό

Ομόφωνα αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σχετικά με τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων στον χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, στα πλαίσια της σύμβασης με τη Lamda Development, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και συμπλήρωσε ότι η Hard Rock International, μετά την απόρριψη της προσφυγής της από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) κατά της απόφασης της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), με την οποία αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό για το καζίνο στο Ελληνικό, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η προσφυγή ορίστηκε να δικαστεί σε ένα μήνα.

Ο υπουργός συμπλήρωσε, ότι μπορεί να μην συζητάμε στις παρούσες καταστάσεις το θέμα των επενδύσεων και της επένδυσης στο Ελληνικό, αλλά οι διαδικασίες προχωρούν και μόλις βγει και η απόφαση του ΣτΕ, το έργο θα ξεκινήσει. Υπάρχουν κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες στη δημοκρατία, συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι στο καλό σενάριο της επανεκκίνησης της οικονομίας, θα ξεκινήσει και το έργο του Ελληνικού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα