Πέτσας: Αδυναμία κατανόησης ή σκόπιμη διαστρέβλωση από ΣΥΡΙΖΑ για τα πρωτογενή

O Στέλιος Πέτσας
O Στέλιος Πέτσας EUROKINISSI

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για το πρωτογενές πλεόνασμα, υπενθυμίζοντας όσα είχε πει στο briefing για τη συζήτηση, η οποία όπως τόνισε έχει ήδη ξεκινήσει.

Στον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης "ξέχασε" τα πλεονάσματα, λίγο πριν πάει στο Βερολίνο, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπενθυμίζοντας όσα είχε πει νωρίτερα σήμερα στο briefing για το θέμα:

“Επειδή υπάρχει είτε αδυναμία κατανόησης, είτε σκόπιμη διαστρέβλωση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, για λόγους σεβασμού στους Έλληνες πολίτες, παραθέτουμε την απάντηση στο σημερινό briefing για το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων: «Η μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας, εδώ και πολλά χρόνια. Το έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη από το 2016.

ADVERTISING

Έχουμε πει κατ’ επανάληψη, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε συνεντεύξεις του, στη ΔΕΘ - σας παραπέμπω στην περυσινή- σε ξένα Μέσα Ενημέρωσης, και τον Ιανουάριο και τον Μάιο, ότι έχουμε ένα σχέδιο. Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο είναι αυτό που προτάσσουμε για να κερδίσουμε αξιοπιστία. Και κερδίζοντας αξιοπιστία από τους εταίρους μας, θα θέσουμε τον στόχο μείωσης πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 και μετά. Αυτή η συζήτηση, όμως, έχει ήδη ξεκινήσει, όπως ξέρετε, και με την επιστολή που έχει στείλει ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.»”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network