Αφιέρωμα του Marianne στη Δούρου: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ(ΧΥΤΑ-ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΦΥΛΗΣ,)--ΣΤΗ ΦΩΤΟ   ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ(ΧΥΤΑ-ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΦΥΛΗΣ,)--ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Τι αναφέρει σε εκτενές δημοσίευμα του το γαλλικό περιοδικό Marianne για την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου

Άρθρο για τις δραστηριότητες της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου με τον τίτλο "Ελλάδα: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά" φιλοξενεί το Marianne, ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας της Γαλλίας.

Ο δημοσιογράφος πλέκει το εγκώμιο της κ. Δούρου, τονίζοντας ότι "Κανείς δεν διευκολύνει το έργο της. Ωστόσο, με σκληρή δουλειά και βούληση, η εκλεγμένη περιφερειάρχης κατορθώνει σημαντικά πράγματα με τη μικρή της ομάδα. Και κατάφερε να πείσει τις Βρυξέλλες. Μια περιφερειάρχης που την περίμεναν στη γωνία...αλλά που μέχρι σήμερα έχει κάνει μια άψογη διαδρομή".

Επισημαίνεται, επίσης, ότι "ασχολήθηκε με τα πιο πιεστικά προβλήματα και αντιμετώπισε τις πιο επείγουσες καταστάσεις. Για παράδειγμα αποκατέστησε το ηλεκτρικό ρεύμα σε νοικοκυριά που το στερούνταν εδώ και μήνες λόγω απλήρωτων λογαριασμών, μέτρο που αμέσως η Δεξιά έσπευσε να χαρακτηρίσει προεκλογικό και δημαγωγικό. Ή κατάφερε να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι σε όλη την περιφέρεια κατά τους φοβερούς κατακλυσμούς του περασμένου Οκτωβρίου".

Και συνεχίζει: "Ασχολήθηκε με ορισμένα ζητήματα μακράς πνοής. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ήταν το πρόβλημα που σχετίζεται με τις συνθήκες διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, η οποία συχνά λαμβάνει χώρα παραβιάζοντας τις περισσότερες ευρωπαϊκές οδηγίες. Η επίσκεψή της στη χωματερή της Φυλής, στα δυτικά της Αθήνας προκάλεσε αίσθηση και έφερε τη στήριξη πολλών επιτροπών κατοίκων που αγωνίζονται για το κλείσιμό της. Βέβαια προς το παρόν η χωματερή εξακολουθεί να λειτουργεί αλλά η κυρία περιφερειάρχης ακύρωσε ένα σχέδιο του προκατόχου της, εξόχως επικερδές για τις μεγάλες εταιρίες που μοιράζονται τις κερδοφόρες μπίζνες των απορριμμάτων".

"Παρά την επιφυλακτικότητα που προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ στους ευρωκράτες, τον Δεκέμβριο, οι Βρυξέλλες ενέκριναν το νέο σχέδιο (σ.σ. ΠΕΠ Αττικής). Μια νίκη για τη Ρένα Δούρου και τη μικρή αφοσιωμένη ομάδα που εργάζεται στο πλευρό της, αλλά ίσως και ένδειξη πιθανών μελλοντικών συμβιβασμών σε εθνικά θέματα".

Η κ. Δούρου, από την πλευρά της, δήλωσε: "Από την αρχή πήρα την απόφαση να ολοκληρώσω τη θητεία μου. Καταρχήν γιατί μου προσφέρει το πλεονέκτημα της διάρκειας, πέντε χρόνια, και ύστερα γιατί όλοι οφείλουμε να δείχνουμε ότι η είσοδος στην πολιτική είναι αποστολή και όχι καριέρα".

SHARE:

24Media Network