Αγγελοπούλου για “Ελλάδα 2021”: Στόχος το όλο εγχείρημα να υλοποιηθεί χωρίς δημόσιους πόρους

Αγγελοπούλου για “Ελλάδα 2021”: Στόχος το όλο εγχείρημα να υλοποιηθεί χωρίς δημόσιους πόρους
Γιάννα Αγγελοπούλου - Έναρξη των εργασιών της Επιτροπής "Ελλάδα 2021" Eurokinissi

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της επιτροπής "Ελλάδα 2021", δήλωσε στη Βουλή ότι ο εορτασμός θα έχει τη λαμπρότητα που επιβάλει η συγκεκριμένη επέτειος ενώ όπως είπε, "στόχος είναι το όλο εγχείρημα να υλοποιηθεί χωρίς να απαιτηθούν δημόσιοι πόροι"

Η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021“, Γιάννα Αγγελοπούλου παρουσίασε το σχέδιό της για τους εορτασμούς των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Κατά την ομιλία της ανέφερε ότι “ο εορτασμός της επετείου της επανάστασης θα έχει λαμπρότητα που επιβάλει ο συμβολισμός, 200 χρόνια από την κήρυξή της”.

Η ολοκλήρωση 200 ετών, πρόσθεσε,  είναι ιδανική ευκαιρία για ανακεφαλαίωση, για μία άσκηση αυτογνωσίας.

“Είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε αυτά που πετύχαμε αλλά και όσα χάσαμε. Μία ευκαιρία αναμέτρησης με το μέλλον και μία ευκαιρία να επανασυστήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο”.

“Ειδική θέση θα δώσουμε στο βήμα στις νέες γενιές. Η ουσιαστική συμμετοχή τους θα αποτελεί τη λυδία λίθο της επιτυχίας μας. Το στοίχημα είναι να συμμετάσχουν ενεργά, να λάβουν το λόγο για το πώς οραματίζονται τη χώρα” πρόσθεσε η ίδια ενώ πρόσθεσε με νόημα:

“Ελλάδα είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Κάχι Καχιασβίλι και ο Ζαχαρίας Ιμάμ. Καλούμαστε να αποτυπώσουμε την Ελλάδα όπως είναι”.

Αναλυτικότερα η κ. Αγγελοπούλου σημείωσε:

“Τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση του 1821 και η σύσταση του ελληνικού κράτους αποτελούν ορόσημο για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.

Είναι μια ευκαιρία αναμέτρησης με το μέλλον και μια ευκαιρία να επανασυστήσουμε την Ελλάδα στον κόσμο. Να συνομιλήσουμε με τους άλλους, με την εθνική μας ταυτότητα, για όσα είμαστε και όσα θέλουμε να γίνουμε.

Να μιλήσουμε και για το μέλλον: Το 2025, το 2031, το 2051, τι θέλουμε να αλλάξουμε; Τι θέλουμε να πετύχουμε; Τι ανάγκες έχουμε και πώς σκοπεύουμε να τις καλύψουμε; Η Επιτροπή 2021 θα προχωρήσει στον σχεδιασμό πολύμορφων δράσεων. Θα επιδιώξει να συνομιλήσει και να συνεργαστεί στενά με ιδρύματα, ομάδες πολιτών κλπ, ώστε να ενταχθούν κι αυτές στον σχεδιασμό.

Θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να συστρατευόμαστε σε κοινούς σκοπούς.

Ο στόχος είναι το όλο εγχείρημα να υλοποιηθεί χωρίς να απαιτηθούν δημόσιοι πόροι. Λαμπρό παράδειγμα αυτό της Εθνικής Τράπεζας να γίνει ο πρώτος χρυσός δωρητής της Επιτροπής 2021.

Ειδική θέση θα δώσουμε στο βήμα στις νέες γενιές. Η ουσιαστική συμμετοχή τους θα αποτελεί τη λυδία λίθο της επιτυχίας μας. Το στοίχημα είναι να συμμετάσχουν ενεργά, να λάβουν το λόγο για το πώς οραματίζονται τη χώρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα