Άγιοι Ανάργυροι: ΣΥΡΙΖΑ κατά Χρυσοχοΐδη για τα περί “ατυχών περιστατικών”

Διαβάζεται σε 3'
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης EUROKINISSI

Την ανάγκη έρευνας και παρέμβασης για τις “απαράδεκτες” δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έκανε λόγο για “ατυχές περιστατικό” και “άστοχη διαχείριση”, αναφερόμενος στη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους και τη διαχείριση της ΕΛ.ΑΣ. που έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις.

«Απαράδεκτες οι δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη για τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Κώστας Μπάρκας.

«Ανησυχία και έκπληξη γεννάει ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα φλέγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών» σημειώνει στη συνέχεια και προσθέτει:

«Όπως παρακολουθήσαμε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Χρυσοχοΐδης αρκείται στο ότι “έγιναν όλα τα πρωτόκολλα”, αλλά ποσώς τον ενδιαφέρει το ότι δεν λειτούργησαν με αποτέλεσμα την τραγική δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων».

«Για τον κ. Χρυσοχοΐδη υπάρχουν “ατυχή περιστατικά”. Όχι άνθρωποι. Απλά “περιστατικά” τονίζει ο κ. Μπάρκας. «Όταν η αντιμετώπιση του στερείται ενσυναίσθησης και ανθρωπιάς, είναι φυσικό και επόμενο να στερείται και αποτελεσματικότητας» συμπληρώνει.

«Η γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής έφερε στην επιφάνεια βαθιές παθογένειες της Ελληνικής Αστυνομίας. Ωστόσο, οι σκανδαλώδεις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών δείχνουν να υπερβαίνουν τον κ. Χρυσοχοΐδη που μοιάζει ανήμπορος να αντιδράσει» αναφέρει στη συνέχεια.

«Στο αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο για τους αστυνομικούς που παρότι βρίσκονται σε εκκρεμοδικία με βαριές κατηγορίες, συνεχίζουν να υπηρετούν στο πόστο τους, ο υπουργός απάντησε ότι “στις 60.000 αστυνομικούς υπάρχουν 97 περιπτώσεις. Μα τί να κάνουμε;” αναρωτιέται και ο ίδιος. “Στα πανεπιστήμια γίνονται κάθε μέρα πάρτι, συνέχισε. Ποιος κάνει πάρτι; Κάτι επιχειρηματίες…” ήταν η αινιγματική του απάντηση. Οι απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη χρίζουν έρευνας και παρέμβασης με στόχο τη διαλεύκανση και την ορθή αντιμετώπιση των προκλήσεων που δοκιμάζουν καθημερινά την ασφάλεια των πολιτών» καταλήγει.

Τι είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αρχικά είπε ότι «πέφτει μία βαριά σκιά πάνω από την ελληνική κοινωνία και από εμένα προσωπικά. Πραγματικά δεν έχω ξεπεράσει ακόμα συναισθηματικά και ψυχικά, πέρα από το πολιτικό ζήτημα ένα τραγικό γεγονός, που είναι σαν να έφυγε ένα κορίτσι που ανήκει σε όλους μας. Αυτή είναι η διάσταση».

Όταν οι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι ένα ολόκληρο τμήμα δεν δούλεψε, ο κ. Χρυσοχοΐδης χρησιμοποίησε την εξής φράση, που προκάλεσε αντιδράσεις: «Υπάρχει το περιστατικό και υπάρχουν και άλλα περιστατικά ατυχή. Υπάρχουν κι άλλα ατυχή περιστατικά, όχι μόνο αυτό. Άστοχη διαχείριση, πώς να το πω».

«Η αστυνομία δεν μπορεί να τρέξει τόσο όσο τρέχουν οι εξελίξεις και το πρόβλημα είναι η ασφάλεια των θυμάτων. Πρέπει ο αστυνομικός πρέπει να πει «κάθισε εδώ». Το βασικό ζητούμενο είναι η ασφάλεια την ώρα που μια γυναίκα εισέρχεται στο τμήμα, όλα αυτά τα εγκλήματα διώκονται αυτεπαγγέλτως δεν χρειάζονται μηνύσεις» είπε στη συνέχεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα