Άγνωστο ποιος χτύπησε το νοσοκομείο στη Γάζα για τον Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 2'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης Eurokinissi

“Να περιμένουμε” ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή φαίνεται να βρίσκεται – μεταξύ άλλων – στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεχίζεται. Στο πλαίσιο αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να δέχθηκε κριτική για την στάση που τηρεί στην οποία απάντησε με τον ισχυρισμό ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το ποιος χτύπησε το νοσοκομείο Al Ahli στην Γάζα με αποτέλεσμα εκατοντάδες νεκρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την συζήτηση αναπτύχθηκαν έντονες ενστάσεις από την πλευρά μελών της Πολιτικής Γραμματείας για την στάση που τηρεί η νέα ηγεσία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην κριτική αυτή υποστήριξε στην τοποθετήση του πως «δεν ξέρουμε ακόμη ποιος χτύπησε το νοσοκομείο», τονίζοντας ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να περιμένει έως ότου διαλευκανθεί το ζήτημα αυτό.

Μάλιστα απόσταση από το να αποδεχθεί πως το χτύπημα οφείλεται στο Ισραήλ είχε τηρήσει ο Στέφανος Κασσελάκης και στην αρχική του τοποθέτηση. Αναφέροντας πως «η απολύτως καταδικαστέα επίθεση της Χαμάς δεν νομιμοποιεί την αντεπίθεση που εξαπέλυσε τις προηγούμενες μέρες το Ισραήλ η οποίο κοστίζει τη ζωή σε χιλιάδες παλαιστίνιους αμάχους και επιτείνει την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα μέσω του αποκλεισμού της περιοχής. Αποκορύφωμα, ο χθεσινός βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα με εκατοντάδες νεκρούς που -σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ- πραγματοποιήθηκε από την ισραηλινή αεροπορία».

 

Αξίζει να θυμίσουμε πως στο κείμενο που κατέθεσε η «Ομπρέλλα» στην Π.Γ επισημαίνεται πως «η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οφείλει να εναρμονιστεί με την παράδοση δημοκρατικής αλληλεγγύης του λαού μας, με τη διεθνή απαίτηση για σεβασμό της νομιμότητας καθώς και με την απόφαση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Επιβάλλεται να πρωτοστατήσουμε σε κινητοποιήσεις για την ειρήνευση και την προστασία των αμάχων, για διεθνείς πρωτοβουλίες προκειμένου να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για την ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους δίπλα στο Ισραήλ και σε επικοινωνία με τις δημοκρατικές, φιλειρηνικές δυνάμεις που υπάρχουν εκεί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα