Αιχμές Μητσοτάκη για κυβερνητικούς ‘παλικαρισμούς’ και ‘τυχοδιωκτισμούς’ στο εξωτερικό

Αιχμές Μητσοτάκη για κυβερνητικούς ‘παλικαρισμούς’ και ‘τυχοδιωκτισμούς’ στο εξωτερικό

"Πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι και όχι ουραγοί", είπε. Μήνυμα στην Τουρκία ότι κανείς δεν μπορεί να επιβουλεύεται τα Δωδεκάνησα

Έμμεση κριτική στην κυβέρνηση για «ανούσιους παλικαρισμούς» και «εύκολους τυχοδιωκτισμούς» στη διεθνή πολιτική άσκησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή ειδική εκδήλωση της Βουλής για τα 70 χρόνια από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Αναφερόμενος στα διδάγματα της ένωσης των Δωδεκανήσων ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε από το βήμα της Βουλής ότι η Ιστορία μας  μαθαίνει πως είναι η ανάγκη να γνωρίζουμε πάντα που βρίσκεται η Ελλάδα στη μεγάλη διεθνή σκακιέρα. «Η δύναμη μας δεν βασίζεται σε μεγάλα λόγια, δεν πηγάζει από ανούσιους παλικαρισμούς ή από εύκολους τυχοδιωκτισμούς» είπε αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης και προειδοποίησε: «άλλωστε όποτε τους επιχειρήσαμε στην ιστορία μας αυτή έφεραν την καταστροφή». «Η δύναμή μας βασίζεται στην ικανότητά μας να καταλαβαίνουμε το κόσμο γύρω μας, να συνομιλούμε αξιόπιστα με τους μεγάλους παίκτες» τόνισε και υπογράμμισε ότι «οι θέσεις της πατρίδας μας πρέπει πάντα να συμβαδίζουν με τις φωτεινές ιδέες της Δύσης. «Πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι και όχι ουραγοί» συμπλήρωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε, πάντως, απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις ότι η Ελλάδα τιμά και προασπίζεται τα νησιά της. «Τα Δωδεκάνησα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του εθνικού χώρου. Κανείς δεν μπορεί να τα επιβουλευτεί κανείς δεν επιτρέπεται να τα αμφισβητήσει» συμπλήρωσε και διαβεβαίωσε «η Ελλάδα είναι έτοιμη να πράξει αυτή την αυτονόητη πολιτική σε όλα τα επίπεδα. Διπλωματικά και επιχειρησιακά, πάντα σε κλίμα ομοψυχίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα