Ο Σαμαράς δεν θα ψηφίσει την Σακελλαροπούλου

Ο Σαμαράς δεν θα ψηφίσει την Σακελλαροπούλου
Ο Αντώνης Σαμαράς Eurokinissi

Λόγω προγραμματισμένου ταξιδιού στις ΗΠΑ ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δε θα παραστεί στην ψηφοφορία για την Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Δε θα παραστεί στην ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας και ως εκ τούτου δε θα ψηφίσει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λόγω προγραμματισμένου οικογενειακού ταξιδιου στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο κ.Σαμαράς θα στείλει επιστολή στο γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη, δηλώνοντας ότι εάν βρισκόταν στην Ελλάδα θα ψήφιζε την κ.Σακελλαροπούλου, για να δείξει έτσι ότι δεν υπάρχει πολιτική διάσταση και να αποκρούσει κατηγορίες για έκφραση δυσαρέσκειας. Ωστόσο το γεγονός ότι θα απουσιάζει από την ψηφοφορία προκάλεσε αίσθηση και συζητήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, καθώς υπενθυμίζεται ότι ουκ ολίγοι σαμαρικοι βουλευτές είχαν δημοσίως προτείνει να ήταν ο Μεσσήνιος πολιτικός υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού έγινε γνωστή σήμερα, καθώς δέχθηκε στο γραφείο του ευχές για την ονομαστική του εορτή. Σημειώθηκε όπως σχολίαζαν σαμαρικά στελέχη πραγματική κοσμοπλημμύρα, η οποία από πολλούς ερμηνεύθηκε ως πολιτικό μήνυμα.

Ο κ.Σαμαράς έχει μιλήσει για την Προεδρία της Δημοκρατίας και όχι μόνο στο Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο. “Όπως γνωρίζετε, η επιλογή του υποψηφίου Προέδρου είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Χαίρομαι που ξεκαθάρισε το τοπίο. Δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω την κα Σακελλαροπούλου. Της εύχομαι, βεβαίως, καλή επιτυχία. Λόγω προγραμματισμένου από καιρό ταξιδιού στις ΗΠΑ δεν θα βρίσκομαι στη Βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας. Θα στείλω ωστόσο σχετική επιστολή, στην οποία θα αναφέρω ότι αν ήμουν παρών θα υπερψήφιζα την πρόταση του κόμματός μου” δηλώνει στην εφημερίδα, επιβεβαιώνοντας και τις σχετικές πληροφορίες.

Όσον αφορά στο αξίωμα που θα τον «χωρούσε» ως πρώην πρωθυπουργό, ο κ.Σαμαράς αναφέρει: “Το ”αξίωμα” που με χωράει είναι να παραμένω ενεργός στην πολιτική, να υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, την παράταξή μου και τις αρχές μου – ιδιαίτερα σε κρίσιμες στιγμές σαν κι αυτές που ζούμε, σαν κι αυτές που έρχονται. Δεν ”κινδυνεύω” να κατηγορηθώ από κανέναν! Το αντίθετο: έχω ήδη αποδείξει ότι στήριξα την παράταξη στα δύσκολα. Και ότι στήριξα και τον προηγούμενο ηγέτη της και τον επόμενο. Οσο δεν έκανε κανείς, ποτέ, στο παρελθόν”.

Δηλώνει επίσης, απαντώντας σε όσους θέτουν ερωτήματα για τον εσωκομματικό του ρολο: “Δεν υπάρχει κανένας “κακός λύκος”. Όλοι ξέρουν πως βοήθησα ενεργά για τη νίκη της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις…», «Δεν υπάρχει κανένας, λοιπόν, “κακός λύκος”. Απλώς κάποιοι αναζητούν… “Κοκκινοσκουφίτσες”, για να υπονομεύσουν την ενότητα της παράταξης. Αλλά δεν θα τους περάσει…”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version