Αίτημα για απόσυρση διατάξεων από τον Α. Κακλαμάνη έφερε την αντίδραση Χρυσοχοϊδη και μετά τον καβγά

Συνεχίστηκε το απόγευμα της Κυριακής 10 Νοεβρίου 2013, η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Στο στιγμιότυπο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεχίστηκε το απόγευμα της Κυριακής 10 Νοεβρίου 2013, η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης. Στο στιγμιότυπο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σφοδρός "συντροφικός" καβγάς ανάμεσα σε Απόστολο Κακλαμάνη και Μ. Χρυσοχοϊδη στη Βουλή την Τρίτη το βράδυ

"Δεν θα αποσύρω τις διατάξεις για το ΤΕΕ, διότι του προσδίδουν τον αληθινό χαρακτήρα του ως συμβούλου του κράτους και το οδηγούν στη νέα εποχή", κατέστησε σαφές ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Έναντι ποιού; Μα του κ. Κακλαμάνη ο οποίος στο αίτημα του ο έκανε λόγο για σκανδαλώδεις ρυθμίσεις.

Αφού ο κ. Χρυσοχοΐδης απέρριψε το αίτημα του κ. Κακλαμάνη, τόνισε πως πρόκειται για ρυθμίσεις που υπηρετούν τον πολίτη και παραχωρούν στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) αρμοδιότητες που θα το καταστήσουν βιώσιμο και λειτουργικό ενώ, όπως είπε, είναι έτοιμο να διαλυθεί λόγω της κρίσης.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, δίδεται η δυνατότητα στο Τεχνικό Επιμελητήριο να λειτουργεί για τα μέλη και τα μη μέλη του ως υπηρεσία μίας στάσης για την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και επιπλέον να ιδρύει ΝΠΙΔ μαζί με άλλους φορείς που θα εξετάζουν τεχνικά έργα.

"Πού είναι το σκάνδαλο; Ποιών συμφέροντα θίγουμε;" διερωτήθηκε ο Χρυσοχοΐδης, ο οποίος υπονόησε ότι όσοι αντιδρούν στις διατάξεις αυτές αφουγκράζονται τη στείρα άρνηση κάποιων κακώς νοούμενων συνδικαλιστών που θέλουν να διατηρήσουν τις καρέκλες τους.

"Δεν κάνω πίσω. Ο ρόλος μου δεν είναι να υπερασπίζομαι τα κλαδικά συμφέροντα. Το ΤΕΕ οδηγείται στο κλείσιμο και ακόμη κάποιοι λένε να το συζητήσουμε. Αντιδρούμε γιατί υπάρχουν "οι απέξω". Γιατί δεν βολεύει σε κάποιους και έτσι διαιωνίζουμε την ύπαρξη αυτών που θέλουν να λέγονται συνδικαλιστές", είπε δείχνοντας την Ένωση Τεχνολόγων Μηχανικών (ΕΤΕΜ) και κάποιους συνδικαλιστές του υπουργείου.

Η αναφορά αυτή, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του κ. Κακλαμάνη, ο οποίος εξεμάνη λέγοντας πως είναι απαράδεκτο να ακούγονται τέτοιοι υπαινιγμοί μέσα στο Κοινοβούλιο, και απευθυνόμενος προς τον κ. Χρυσοχοΐδη είπε:

"Είναι ντροπή να λέει ο υπουργός ότι μεταφέρονται στη Βουλή αυτά που λένε οι απέξω".

Πρόσθεσε δε πως οι απαράδεκτες διατάξεις, αυτές που αποτελούν σκάνδαλο δόθηκαν από μανδαρίνους του υπουργείου, ενώ καταλόγισε στον υπουργό ασέβεια προς τη Βουλή, λέγοντάς του:

"Τι σημαίνει δεν το παίρνω πίσω; Πού είναι ο σεβασμός σας στο Κοινοβούλιο. Τρία χρόνια ακούμε τα ίδια". Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης υπενθύμισε πως τις διατάξεις αυτές τις απέσυρε ο Μάκης Βορίδης ως υπουργός Μεταφορών.

Παρεμβαίνοντας ο κ. Βορίδης εξήγησε πως οι ρυθμίσεις αποσύρθηκαν επί υπουργίας του διότι διαφωνούσε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήταν τότε το πλειοψηφούν κόμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: