Σήμερα η κηδεία του Άκη Τσοχατζόπουλου

Σήμερα η κηδεία του Άκη Τσοχατζόπουλου
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος Eurokinissi

Στις 11 το πρωί της Τρίτης, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών κηδεύεται ο Άκης Τσοχατζόπουλος που έφυγε από τη ζωή σε ηλικίας 82 ετών. Η ανακοίνωση της οικογένειας.

Σήμερα, Τρίτη, στις 11 το πρωί θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας η κηδεία του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος πέθανε την περασμένη Πέμπτη (26/8) από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 82 ετών.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επί χρόνια υπουργός των κυβερνήσεων του κόμματος νοσηλευόταν το προηγούμενο διάστημα σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στον Πειραιά.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Άκη Τσοχατζόπουλου:

“Η οικογένεια του πρώην Υπουργού και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ανακοίνωσε σήμερα την απώλεια του αγαπημένου της συζύγου και πατέρα . Η εξόδιος ακολουθία θα λάβει χώρα την Τρίτη 31/08/2021 και ώρα 11 πμ στο ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων, στο Α ´ Νεκροταφείο Αθήνων

Η Σύζυγος: Βασιλική Τσοχατζοπούλου

Τέκνο: Άκης Τσοχατζόπουλος.

Υπεύθυνος τελετής- επικοινωνίας

ΠΑΝΟΣ ΣΚΛΙΑΣ

AS Funeral office SKLIAS

Τηλ επικοινωνίας 210 808800

Εκ της οικογένειας”.

Ο πρώην υπουργός τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούνταν από σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ είχε εισαχθεί σε αρκετά δημόσια νοσοκομεία για να θεραπευτεί. Το 2017 είχε κάνει ένα δύσκολο χειρουργείο στην καρδιά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου υποβλήθη σε τριπλό μπαϊπας. Το 2020 χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Σισμανόγλειο για περίπου 20 ημέρες καθώς είχε πνευμονία. Επίσης εισήχθη την 1/6/2021 στο «Λαϊκό» νοσοκομείο όπου είχε εκτεταμένες κατακλίσεις. Όταν η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Καστέλλα, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή χθες από ανακοπή καρδιάς, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, υπήρξε εμβληματική μορφή του ΠΑΣΟΚ με συνεχείς παρουσίες σε κυβερνήσεις από το 1981 μέχρι και το 2004, ενώ το 1996 έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του πρωθυπουργού ύστερα από την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η διαδρομή του ωστόσο αμαυρώθηκε από το σκάνδαλο στα εξοπλιστικά, που οδήγησε και στη σύλληψή του στις 11 Απριλίου του 2012 με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών, με την ποινή του να μειώνεται αργότερα σε 19 χρόνια. Επικαλούμενος προβλήματα υγείας αποφυλακίστηκε στις 2 Ιουλίου 2018.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα