Ακρίτα σε Κασσελάκη: “Το ζητούμενο δεν είναι η αναπαραγωγή του DNA μας”

Διαβάζεται σε 2'
Ακρίτα σε Κασσελάκη: “Το ζητούμενο δεν είναι η αναπαραγωγή του DNA μας”
Έλενα Ακρίτα EUROKINISSI ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για την απόκτηση παιδιού με τον σύντροφό του, μέσω παρένθετης μητέρας, σχολίασε η Έλενα Ακρίτα. Ποιο μήνυμα έστειλε.

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη ότι “θέλει να αποκτήσει δύο αγόρια” με τον σύντροφό του, μέσω παρένθετης μητέρας.

Οι αντιδράσεις δεν έλειψαν ούτε από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με την Έλενα Ακρίτα να τοποθετείται δημόσια με αφορμή την εν λόγω δήλωση, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι “το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι η αναπαραγωγή του DNA μας, αλλά η αγκαλιά, η στοργή και η προστασία σε ένα παιδί που ήδη βρίσκεται ανάμεσά μας”.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται παρά την ανοιχτή στήριξή της στο πρόσωπο του κ. Κασσελάκη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αν και σε αρχικό χρόνο, είχε δηλώσει τη στήριξή της στην Έφη Αχτσιόγλου.

“Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αγαπητέ Στέφανε.

Στην συνέντευξη σας ακουσα ότι ο σύντροφος σας κι εσείς σκοπεύετε να γίνετε γονείς μέσα από το θεσμό της παρένθετης μητέρας. Με όλο τον σεβασμό στην επιλογή σας – και στην γονεϊκή επιλογή όλων των ανθρώπων – υπάρχουμε κι εμείς, οι μητέρες υιοθετημένων παιδιών, που δίνουμε χρόνια ολόκληρα αγώνα για να εξομαλυνθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας και να αποκτήσουν οικογένεια όλα τα παιδιά που τη στερούνται.

Άποψή μου – μέσα απο την προσωπική μου εμπειρία – είναι ότι το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι η αναπαραγωγή του DNA μας (και σιγά το DNA δηλαδή) αλλά η αγκαλιά, η στοργή και η προστασία σε ένα παιδί που ήδη βρίσκεται ανάμεσα μας.

Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αμβλυνθούν οι αγκυλώσεις του θεσμού της υιοθεσίας, έτσι ώστε να γίνουν γονείς όσοι το επιθυμούν και πληρούν τα κριτήρια. Δεν πειράζει, ας μη μάς μοιάζει το παιδί μας. Δεν έγινε και τίποτα. Γνώμη μου. Την πετάτε ή την κρατάτε”, έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η κ. Ακρίτα.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα