Αλ. Χαρίτσης: “Η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο στο προσφυγικό”

Αλ. Χαρίτσης: “Η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο στο προσφυγικό”
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής Eurokinissi

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «το κυβερνητικό σχέδιο για τη δημιουργία νέων προσφυγικών δομών της ΝΔ οδεύει σε πλήρη αποτυχία».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο στο προσφυγικό», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι «μπροστά στο αδιέξοδο της πολιτικής της, η κυβέρνηση της ΝΔ φοβάται τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και την ίδια τη Βουλή» και «γι’ αυτό φέρνει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την ώρα που το Κοινοβούλιο λειτουργεί κανονικά, μόνο και μόνο για να αποφύγει την καταψήφιση από τους ίδιους τους βουλευτές της».

Προσθέτει ότι «όπως αναμενόταν, το κυβερνητικό σχέδιο για τη δημιουργία νέων προσφυγικών δομών, με την επίταξη μάλιστα ακινήτων, οδεύει σε πλήρη αποτυχία».

Επιπλέον αναφέρει ότι ο σήμερα ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός «ομολόγησε» ότι «η προγραμματισμένη για ‪την προσεχή Πέμπτη συνάντησή του με τους τοπικούς φορείς των νησιών αναβάλλεται, αφού αυτοί αρνούνται να προσέλθουν σε έναν προσχηματικό διάλογο».

Ο κ. Χαρίτσης επικρίνει την κυβέρνηση για «αδράνεια, διαρκείς παλινωδίες, μεταθέσεις ευθυνών και αρμοδιοτήτων, ακροδεξιές ιδεοληψίες» που «οδήγησαν την κατάσταση μέσα σε επτά μόλις μήνες σε πρωτοφανές μπάχαλο».

Διά του εκπροσώπου του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση «να πάρει άμεσα πίσω την ΠΝΠ, να φέρει το θέμα στη Βουλή και να λάβει επιτέλους υπόψη της τις τοπικές κοινωνίες», σχολιάζοντας, τέλος, ότι «ο εθνολαϊκισμός δεν εξαργυρώνεται κομματικά. Πληρώνεται πολιτικά».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα