Αλαφούζος στην Εξεταστική: Επιτέθηκε σε όλους, ανασκεύασε τα μισά

Αλαφούζος στην Εξεταστική: Επιτέθηκε σε όλους, ανασκεύασε τα μισά
Φωτό αρχείου, ο Γιάννης Αλαφούζος Eurokinissi

Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση τον διώκει πολιτικά, εξαπέλυσε μύδρους στους ανταγωνιστές του αλλά τελικά πήρε πίσω πολλούς από τους ισχυρισμούς του.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, του συνόλου των ανταγωνιστών του αλλά και των ελληνικών τραπεζών εξαπέλυσε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ, Γιάννης Αλαφούζος, κατά την κατάθεση του στη Βουλή με σειρά ισχυρισμών και καταγγελιών πολλές από τις οποίες αναγκάστηκε αργότερα να ανασκευάσει, παραδεχόμενος ότι έκανε λάθος.

Ο κ. Αλαφούζος άνοιξε την αυλαία της κατάθεσης των καναλαρχών στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα, περιγράφοντας με τα μελανότερα χρώματα το τηλεοπτικό τοπίο, από το οποίο εξαίρεσε όμως τον δικό του σταθμό. Συγκεκριμένα κατήγγειλε το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών – πλην ΣΚΑΙ- δεν πληρώνει δόσεις για τα δάνεια του στις τράπεζες, ότι τον ανταγωνίζονται εταιρίες με «άδηλους πόρους» που διώκονται δικαστικά, και ότι οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα χρηματοδοτήθηκαν από τις τράπεζες και στηρίχθηκαν από τις κυβερνήσεις «πέραν πάσης λογικής» για να κυριαρχήσουν στο τηλεοπτικό πεδίο. «Ο δανεισμός προς τα ΜΜΕ ήταν ακρότατος και πέραν κάθε λογικής. Δεν ήταν φυσιολογικός» είπε. Όταν ρωτήθηκε μάλιστα για το θέμα της διαπλοκής μεταξύ κυβερνήσεων και ΜΜΕ ο κ. Αλαφούζος επιβεβαίωσε λέγοντας ότι «η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έδειχνε ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε πολιτική σχέση των κυβερνήσεων κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ».

Ο κ. Αλαφούζος κατήγγειλε επανειλημμένως ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον διώκει πολιτικά μέσω της υποστήριξης άλλων υποψηφιοτήτων για τον διαγωνισμό. «Θεωρώ ότι διωκώμεθα. Δεν είναι πρώτη φορά που υφιστάμεθα πολιτική δίωξη, το ίδιο συνέβη και την περίοδο Μητσοτάκη» είπε. Προς επίρρωση του ισχυρισμού του κατήγγειλε, μάλιστα, ότι ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς υποστηρίζει την υποψηφιότητα του επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα «μέσω στελεχών του». Όταν όμως κλήθηκε από τους βουλευτές – μέλη της επιτροπής να αποδείξει τον ισχυρισμό του ο κ. Αλαφούζος ανασκεύασε πλήρως. «Έκανα λάθος» είπε χαρακτηριστικά αποδίδοντας το ολίσθημα σε εσφαλμένη πληροφόρηση. Στη συνέχεια προχώρησε και σε δεύτερη διόρθωση όταν ανασκεύασε και τον ισχυρισμό του περί συνεργασίας του δημοσιογράφου Κ. Αρβανίτη με τον εν λόγω επιχειρηματία. Ανασκεύασε, δε και για τρίτη φορά όταν οι βουλευτές μέλη της επιτροπής προσκόμισαν στοιχεία που αποδείκνυαν ότι οι τελευταίες απολύσεις στον ΣΚΑΙ δεν έγιναν το 2012 όπως έλεγε ο κ. Αλαφούζος αλλά συνεχίστηκαν το 2013 και το 2015. «Σήμερα είναι η ημέρα των ανασκευών» σχολίασε δηκτικά ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος.

Επίθεση σε Mega, Μαρινάκη, Σαββίδη, Βρυώνη, ALTER και Εθνική Τράπεζα.

Ο κ. Αλαφούζος εξαπέλυσε, όμως, και βαρύτατες επιθέσεις στο σύνολο των ανταγωνιστών του, παλαιών και νέων. Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι το Mega απολάμβανε την εύνοια των κυβερνήσεων αφού «κανείς δεν το κυνήγησε για τα χρέη του». Δεν εφείσθη, όμως, χαρακτηρισμών και κατά του επιχειρηματία Β. Μαρινάκη. «Μακάρι να μην τον είχα γνωρίσει ποτέ, μετάνιωσα για τη συνεργασία» είπε για τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού. Επίσης υποστήριξε ότι ο επιχειρηματίας Φ. Βρυώνης («Ε») δραστηριοποιείται οικονομικά “με μαύρα χρήματα”. «Είναι κάτοικος Αλβανίας και έχει ΑΦΜ Αλβανίας» είπε για τον ανταγωνιστή του. Επίσης κατήγγειλε ότι ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης έχει την υποστήριξη του αρχηγού των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου και ότι τα δάνεια στον σταθμό ALTER ήταν «παράνομα και υπερβολικά». 

Αίσθηση προκάλεσε, όμως, και η ευθεία επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Αλαφούζος κατά της Εθνικής Τράπεζας παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις του έχουν λάβει δάνεια άνω των 100 εκ. ευρώ από το συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα. «Η Εθνική Τράπεζα δεν είναι συνεπής. Δεν έχει πίστη» είπε διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση της τράπεζας να εγκρίνει χρηματοδότηση προς το σταθμό. Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι θα πάψει να συνεργάζεται με ελληνικές τράπεζες μόλις αποπληρωθούν τα δάνειά των επιχειρήσεών του στην Εθνική.

Ο κ. Αλαφούζος αποκάλυψε, επίσης, ότι αν ο ΣΚΑΙ δεν πάρει άδεια θα στραφεί προς τις νέες τεχνολογίες για να συνεχίσει να εκπέμπει μέσω Διαδικτύου. «Θα κάνουμε υπομονή να αυξηθεί αριθμός και να πάρουμε άδεια» είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα