Αλέξης Τσίπρας σε υπουργούς: Όχι σπατάλες, προσεκτικοί στις δηλώσεις

Αλέξης Τσίπρας σε υπουργούς: Όχι σπατάλες, προσεκτικοί στις δηλώσεις
Στιγμιότυπο από την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό ΑΛέξη Τσίπρα, την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Συλλογική λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός από τα μέλη της νέας κυβέρνησης στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο

Κατευθυντήριες γραμμές έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στους υπουργούς, ζητώντας αμοιβαίο σεβασμό, συντονισμό, κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης.

Επεσήμανε ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις και τις εξαγγελίες που κάνουν ιδιαίτερα πριν την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, όπου θα δοθεί το στίγμα των προτεραιοτήτων.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τα μέλη του κυβερνητικού σχήματος να είναι προσεκτικοί, ιδιαιτέρως σε θέματα σπατάλης, όπως αεροπορικά ταξίδια, συστήνοντας να ταξιδεύουν μόνο οικονομική θέση, να υπάρχει συρρίκνωση των μετακλητών υπαλλήλων των φρουρών και αστυνομικών που θα έχουν στην διάθεση τους. Οικονομία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ακόμα και στο θέμα των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους ξεκαθαρίστηκε πως το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν συζητήθηκε στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά ούτε έχει γίνει κάποια κίνηση σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών, καθώς προτεραιότητα είναι να “τρέξει” το κυβερνητικό έργο. Βεβαίως ανώτατες κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως η επιλογή του προσώπου  είναι ένα θέμα που θα πρέπει να λυθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με το οικονομικό επιτελείο (Δραγασάκης, Βαρουφάκης, Σταθάκης), ενόψει της επίσκεψης των κ. Σουλτς, Ντάισελμπλουμ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα