Αλέξης Χαρίτσης: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

Αλέξης Χαρίτσης: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης Eurokinissi

"Η ύφεση για την ελληνική οικονομία θα ξεπεράσει όσα ζήσαμε κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών με την χρηματοπιστωτική κρίση" τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία πειστική απάντηση και σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

“Το βάθος και την έκταση της κρίσης που βιώνουμε δεν μπορεί να τα υπολογίσει κανείς με ακρίβεια, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η ύφεση για την ελληνική οικονομία θα ξεπεράσει όσα ζήσαμε κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ετών με την χρηματοπιστωτική κρίση”, πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης. Σχολιάζοντας τα τελευταία ευρήματα στις έρευνες κοινής γνώμης, υποστηριξε ότι «η ανησυχία των πολιτών για την πορεία της οικονομίας μας εξελίσσεται σε συντριπτική και γυρνάμε στις ημέρες αγωνίας των πρώτων χρόνων της κρίσης, όταν εφαρμόστηκε το δόγμα του σοκ στην ελληνική κοινωνία…Είναι προκλητικό απέναντι σε αυτή την αγωνία ο κ. Μητσοτάκης να μιλάει για ‘λεφτόδεντρα’ -κάτι που παραπέμπει στην πιο βαθιά μνημονιακή περίοδο».

Τέλος, επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας μας. «Έχουμε χάσει πολύτιμο χρόνο με την ολιγωρία της κυβέρνησης. Αν συνεχίσουμε με αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα, σε λίγους μήνες δεν θα μιλάμε για επιχειρήσεις με προβλήματα και εργαζομένους που υποαπασχολούνται, αλλά για χιλιάδες λουκέτα και εκτόξευση της ανεργίας. Και τότε θα απαιτηθούν πολύ υψηλότερες δημόσιες δαπάνες», ανέφερε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έχουμε δει καμία πειστική απάντηση, κανένα τεκμηριωμένο και κοστολογημένο σχέδιο, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη…Χάνουμε πολύτιμο χρόνο ως ελληνική οικονομία και αυτό θα το βρούμε μπροστά μας. Η κυβέρνηση πρέπει να κατανοήσει ότι αν συνεχίσει την πολιτική της ολιγωρίας, των αποσπασματικών και ανεπαρκών μέτρων τότε πολύ φοβόμαστε ότι η ύφεση θα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που υπολογίζεται τώρα και από την ΤτΕ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα