Αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Η λύση που προτάθηκε στον Παυλόπουλο για το Προεδρικό Διάταγμα

Αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Η λύση που προτάθηκε στον Παυλόπουλο για το Προεδρικό Διάταγμα
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος Eurokinissi

Την εναλλακτική λύση που έχει προταθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να αποφευχθεί πιθανή κρίση με την κυβέρνηση για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, αποκάλυψε ο Σεραφείμ Κοτρώτσος στην εκπομπή "Σκληρό Ροκ", στον News 24/7 στους 88,6. Οι ημερομηνίες-"κλειδιά" και η προσπάθεια να μη διαταραχθεί το κλίμα προεκλογικά.

 Στην αποκάλυψη ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει προτείνει συγκεκριμένη διέξοδο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την περίπτωση που ο τελευταίος δεν έχει καταλήξει αν θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, προεκλογικά, προχώρησε ο Σεραφείμ Κοτρώτσος μέσω της εκπομπής του “Σκληρό ροκ” στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88.6.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνομιλητές του Προέδρου, έχουν προτείνει, η απόφαση του να μην ανακοινωθεί αμέσως μετά την 30η Ιουνίου και ενόσω βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, αλλά μερικές ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα μετά τις 8 Ιουλίου και ενώ θα έχει ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία. 

Η λύση αυτή προκρίνεται έτσι ώστε τυχόν μη υπογραφή του σχετικού διατάγματος να μην διαταράξει το προεκλογικό κλίμα και να μη γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης μόλις μία εβδομάδα πριν από τις βουλευτικές εκλογές.

Είναι επίσης σαφές, όπως έχει αποκαλύψει ο Βασίλης Σκουρής στα παιχνίδια Εξουσίας ότι ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι έχουν κάνει ήδη περισσότερες από μία τηλεφωνικές επαφές για το ζήτημα. 

Εν τω μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να δώσει το δικό του δημόσιο μήνυμα στον Προκόπη Παυλόπουλο, λέγοντας χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι εγγυητής της ενότητας του Εθνους, του Συντάγματος και της ανεξαρτησίας των Θεσμών όπως η Δικαιοσύνη.         

Σταθόπουλος: Ο ΠτΔ μπορεί να υπογράψει πολύ πριν τις 30 Ιουνίου

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα για τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη, πριν από τις 30 Ιουνίου, δήλωσε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Σταθόπουλος.

Όπως είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος θα μπορούσε να υπογράψει πολύ πριν από αυτήν την ημερομηνία, που λήγει η θητεία της προηγούμενης ηγεσίας ώστε τα νέα πρόσωπα να αναλάβουν τα καθήκοντά τους από την 1η Ιουλίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο Πρόεδρος αποφασίσει να μην υπογράψει, ο κ. Σταθόπουλος είπε ότι το μόνο ανεκτό επιχείρημά του είναι να πει ότι είναι αντισυνταγματικός ο διορισμός, αλλά πρέπει να το θεμελιώσει. Ωστόσο, όπως είπε αυτό θα προκαλούσε πολιτική αναταραχή.

Επέκρινε τη ΝΔ λέγοντας ότι  “δεν δέχτηκε τη συναινετική διαδικασία. Θα μπορούσαν να έχουν αποφασίσει με βάσει τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών”, είπε και πρόσθεσε ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος μπορεί να υπογράψει το ΠΔ και μετά τις 7 Ιουλίου, εφόσον είναι σύμφωνη με το σύνταγμα η επιλογή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα