Μπακογιάννη: "Ψήφος κατά συνείδηση"

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Η Ολομέλεια σε ειδική συνεδρίασή της τιμά τη μνήμη του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Εβερτ // ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Η Ολομέλεια σε ειδική συνεδρίασή της τιμά τη μνήμη του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Εβερτ // ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) EUROKINISSI

Να ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές κατά συνείδηση, ζήτησε η Ντ. Μπακογιάννη σε ομιλία της στη Βουλή. Υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης (Vid)

Την πρόθεσή της να δηλώσει "παρούσα" στην ψηφοφορία για την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος το μεσημέρι της Τετάρτης, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Κάλεσε δε τους βουλευτές της παράταξής της να ψηφίσουν κατά συνείδηση, ενώ ζήτησε από τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων να αποφασίσουν σήμερα κιόλας τη δημιουργία κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης.

Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση δεν θα βοηθήσουν να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για λαϊκισμό.

Αναλυτικά η ομιλία της Ντ. Μπακογιάννη:

"Εύχομαι να επιτραπεί στους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Εγώ, θα ψηφίσω παρούσα, γιατί θέλω ξεκάθαρα να κάνω την διαφοροποίηση ανάμεσα σε μια πολιτική που δεν μπορεί να πετύχει και τον λαϊκισμό της αντιπολίτευσης που δεν βοηθά και δεν στηρίζει τη χώρα σ’ αυτήν τη δύσκολη στιγμή", ανέφερε στην ομιλία της για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, η ανεξάρτητη βουλευτής και επικεφαλής της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" Ντόρα Μπακογιάννη.

"Ψήφισα τη δανειοδότηση της χώρας, για να μπορέσει η κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, γιατί μέσα στο Μνημόνιο προβλέπονταν μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, που αν πράγματι εφαρμόζονταν, θα έμπαινε η Ελλάδα σε άλλη τροχιά ανάπτυξης που όλοι περιμέναμε. Στο μεσοδιάστημα, ωστόσο, αυτό που παρακολουθούσαμε είναι μια άλλη κυβέρνηση που ουσιαστικά σφάδαζε: Δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να συγκρουστεί με τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ, στις διαρθρωτικές αλλαγές που θα οδηγούσαν τον ελληνικό λαό σε μιαν άλλη πραγματικότητα", ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

Από την άλλη, τόνισε, "η αξιωματική αντιπολίτευση περί άλλων τυρβάζει: Αρνήθηκε το Μνημόνιο, εκφράζει αντιμνημονιακή λογική, προσπαθεί να στηρίξει τα αστήρικτα, παρουσίασε το Ζάππειο-2, το οποίο όμως δεν γίνεται αποδεκτό, πολύ απλά επειδή δεν βγαίνουν τα νούμερα".

"Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη δεν βγαίνουμε απ’ την κρίση. Και για να υπάρξει, χρειάζονται οι προτάσεις των Ευρωπαίων Δημοκρατών, για διαρθρωτικές αλλαγές, ένα «σχέδιο Μάρσαλ", αφιέρωση του 25% των αποκρατικοποιήσεων σε ειδικό ταμείο ανάπτυξης για την Ελλάδα, ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα αυτή.

Τις απαιτούμενες θυσίες, μπορεί να αναλάβει μονάχα μία κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης με την συμμετοχή των δύο μεγάλων κομμάτων και όσων πιστεύουν στο σχέδιο αυτό, εκτίμησε η επικεφαλής της "Δημοκρατικής Συμμαχίας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Παρούσα" δηλώνει η Μπακογιάννη

SHARE:

24Media Network