“Αμετανόητος και αναξιόπιστος ο πρωθυπουργός”

“Αμετανόητος και αναξιόπιστος ο πρωθυπουργός”
ΖΑΠΠΕΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Ο πρωθυπουργός δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, σχολιάζοντας τη συνέντευξή τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Για σφαγιασμό των δικαιωμάτων του λαού έκανε λόγο το ΚΚΕ. Αιχμηρά σχόλια και από τα υπόλοιπα κόμματα

“Παρακολουθήσαμε, χθες, μια ομιλία του πρωθυπουργού, που έδειχνε να αγνοεί όσα συνέβαιναν και όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν” ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης υπογραμμίζοντας πως σήμερα “παρακολουθήσαμε, ένα έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την οικονομία, που θα μπορούσε να είχε γίνει τις προηγούμενες ημέρες, παρακολουθήσαμε μια συνέντευξη του κ. Βενιζέλου για νέα χαράτσια στην ακίνητη περιουσία, τα οποία – για άγνωστο λόγο – “ξέχασε”, χθες, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, παρακολουθήσαμε τον αντιπρόεδρο να απλώνει το χέρι προς τον εφοπλιστικό κόσμο, προς τον οποίο, ωστόσο, αρνείται την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, παρακολουθήσαμε και μια κοινή συνέντευξη πρωθυπουργού και αντιπροέδρου, από την οποία προέκυψαν μόνο θλιβερά συμπεράσματα.

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου προσποιείται αμνησία για όσα διέπραττε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι αμετανόητος και αναξιόπιστος, και δεν έχει το πολιτικό θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες του, ισχυριζόμενος πως πάντα κάποιος άλλος φταίει και περιορίστηκε σε μια θλιβερή επανάληψη που συνοδεύτηκε από ένα ακόμη δυσβάσταχτο χαράτσι.

“Δεν έχει καμία πρόθεση αλλαγής της αποτυχημένης συνταγής”, αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ , που βυθίζει τον τόπο στην ύφεση, την αγορά στα λουκέτα και την κοινωνία στην ανεργία, και επιχειρεί να φοβίσει τους Έλληνες, αντί να ακολουθήσει πολιτική ελπίδας και προοπτικής.

“Η σημερινή κυβέρνηση είναι το πρόβλημα και όχι η λύση στα προβλήματα των Ελλήνων” καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης.

“Με γελοία επιχειρήματα ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δικαιολογήσει την επιτάχυνση του σφαγιασμού των δικαιωμάτων του λαού, που διαπράττει μαζί με την τρόικα για να προστατευθεί η ευρωζώνη, η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων, οι πιστωτές τραπεζικοί όμιλοι και κράτη” αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΚΚΕ στην οποία υπογραμμίζεται πως “σε αυτό το έγκλημα έχει την ουσιαστική συναίνεση της ΝΔ, του Καρατζαφέρη και η αντιπολίτευσή τους επικεντρώνεται σε καθυστερήσεις και ανεπάρκειες”.

“Η πορεία προς το «ξέφωτο» του πρωτογενούς πλεονάσματος για το οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλεί σε πατριωτική συστράτευση σημαίνει: Νέα πιο άγρια φοροεπιδρομή, εξαθλίωση των εργαζομένων, βάθεμα της κρίσης, συνεχή κρατική στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων” αναφέρει το ΚΚΕ και τονίζει πως “ο πρωθυπουργός με όλες τις τοποθετήσεις του ο πρωθυπουργός επιχείρησε να πείσει την άρχουσα τάξη ότι έχει τη διάθεση και την ικανότητα να υπερασπιστεί με όλα τα μέσα τα συμφέροντά της. Να κλιμακώσει την επίθεση στους μισθωτούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες”.

“Όσοι άκουσαν και ιδιαιτέρως όσοι είδαν και άκουσαν τον πρωθυπουργό, είναι πιο τρομαγμένοι και πιο σοκαρισμένοι παρά ποτέ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΛΑΟΣ στην οποία υπογραμμίζεται πως “ο κ. Παπανδρέου δεν παραπαίει μόνο πολιτικά και ιδεολογικά, παραπαίει και στη λήψη σωστών αποφάσεων.

Η Ελλάδα κινδυνεύει όσο ο μπροστάρης δεν μπορεί να πείσει ούτε στο εσωτερικό, αλλά ούτε και στο εξωτερικό”.

“Οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και οι αποφάσεις της κυβέρνησης, αποτελούν ομολογία αποτυχίας και ανικανότητας” αναφέρει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη η οποία υπογραμμίζει πως “η κυβέρνηση αντί να περιορίσει τα 100 δις ευρώ που ξοδεύει ο δημόσιος τομέας κάθε χρόνο, καταφεύγει σε εισπρακτικά μέτρα σε βάρος των ιδιωτών που δεν θα έχουν αποτέλεσμα και προοπτική. Λύση δεν θα υπάρξει όσο το παλιό κομματικό σύστημα αρνείται να συγκρουσθεί με τον κακό του εαυτό, τα προνόμια και τα συμφέροντα που έχει εκθρέψει όλα αυτά τα χρόνια”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα