Αμηχανία για την “τυχαία” συνάντηση Μητσοτάκη-Τατάρ στις Βρυξέλλες

Αμηχανία για την “τυχαία” συνάντηση Μητσοτάκη-Τατάρ στις Βρυξέλλες
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 2021 Aris Oikonomou / Associated Press

Η φωτογραφία του Έλληνα πρωθυπουργού να συζητά με τον Τατάρ “ψευδοπρόεδρο” στην κατεχόμενη Κύπρο προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Μια ολιγόλεπτη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον “ψευδοπρόεδρο” των Κατεχόμενων, Ερσίν Τατάρ στο περιθώριο της Σύνοδου Κορυφής, προκάλεσε αίσθηση.

Όπως αναφέρει το militaire.gr, η συνάντηση χαρακτηρίστηκε “τυχαία” από την ελληνική πλευρά, ωστόσο το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu είχε “στήσει” φωτογράφο στο σημείο.

Ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικά στη συνέντευξη τύπου, τόνισε ότι διασταυρώθηκαν με τον Τατάρ στο πρωινό του ξενοδοχείου και μίλησαν για δυο λεπτά.

Του επανέλαβα την πάγια θέση μας ότι με τη λύση των δύο κρατών δεν πρόκειται να πάμε πουθενά. Και ότι είναι μια λύση η οποία απορρίπτεται – όχι μόνο γιατί αντιβαίνει στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – και γιατί είναι παντελώς ασύμβατη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Άρα στην Ευρώπη, στις Βρυξέλλες, ο κ. Τατάρ δεν πρέπει να μιλάει για δύο κράτη γιατί κανείς δεν θα τον ακούσει. Η συζήτηση σταματάει εν τη γενέσει της”, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε κάθε περίπτωση η τυχαία συνάντηση, έδωσε την ευκαιρία στον ψευδοπρόεδρο των Κατεχόμενων για ένα καρέ, που θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί με λίγη παραπάνω προσοχή από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα