Στην ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας -Πολιτείας εστίασαν στη συνάντησή τους Ιερώνυμος και Κεραμέως

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση που είχε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο.

Την πόρτα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πέρασε στις 6 το απόγευμα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, όπου την υποδέχθηκαν ο πρωτοσύγκελος-επίσκοπος Θεσπιών Συμεών και κληρικοί οι οποίοι εν συνεχεία την οδήγησαν στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας καλωσόρισε τη νέα υπουργό, στην οποία μίλησε για τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ παράλληλα επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας - Πολιτείας. Εξάλλου, η ανάγκη συνεργασίας και η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών δικαιωμάτων των κληρικών αποτέλεσαν και το κύριο θέμα της συνάντησής τους, για την οποία η υπουργός εξέφρασε τη χαρά της.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι «από σήμερα ξεκινά η συνεργασία. Υπάρχει κάθε καλή θέληση από πλευρά Πολιτείας η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στη βάση μιας ειλικρινούς σχέσης». Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η επανέναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας - Εκκλησίας πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους».

ADVERTISING

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από την πλευρά του, συμπλήρωσε πως η Επιτροπή Διαλόγου είχε ασχοληθεί με επιτυχία στο παρελθόν με τα εν λόγω ζητήματα και «πρέπει να την ενεργοποιήσουμε πάλι κι αν χρειαστεί να τη συμπληρώσουμε, γιατί η επιτροπή προλαβαίνει πολλά πράγματα τα οποία πολλές φορές είναι απλά». Η κ. Κεραμέως απάντησε πως η σχέση θα είναι αδιαμεσολάβητη.

Yπογράμμισε, μάλιστα, ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών». Την υπουργό Παιδείας συνόδευε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργιος Καλαντζής.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νίκη Κεραμέως, Εκκλησία
SHARE:

24Media Network