Αναγνωστοπούλου: Καμία Ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει αποποιηθεί των αξιώσεων για τις Γερμανικές οφειλές

Αναγνωστοπούλου: Καμία Ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει αποποιηθεί των αξιώσεων για τις Γερμανικές οφειλές
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019. Eurokinissi

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν θέλει να φτιάξει εχθρούς, αλλά να γίνει κατανοητός σε όλους ο φόρος αίματος που πλήρωσε η Ελλάδα «για να υπάρχει ελευθερία και Δημοκρατία στην Ευρώπη»

«Δεν έχει υπάρξει Ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα η οποία να έχει αποποιηθεί των αξιώσεων του Ελληνικού κράτους» τόνισε σχετικά με τις Γερμανικές οφειλές η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου παρατηρώντας ότι το επόμενο βήμα της διεκδίκησης είναι οι διακρατικές διαπραγματεύσεις με την Γερμανία, στις οποίες η χώρα μας προσέρχεται με σημαντικά όπλα. Η Σ. Αναγνωστοπούλου επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν επαιτεί, ούτε θέλει να φτιάξει εχθρούς, αλλά, αντίθετα, επιδιώκει να γίνει κατανοητός σε όλους ο φόρος αίματος που πλήρωσε η χώρα «για να υπάρχει ελευθερία και Δημοκρατία στην Ευρώπη».

Η Σ. Αναγνωστοπούλου θύμισε ότι η Γερμανική πλευρά επιμένει με τον πιο επίσημο τρόπο ότι δεν υπάρχει ζήτημα, γι’ αυτό και «κατ’ αρχάς πρέπει να πείσουμε την Γερμανία και την ευρωπαϊκή και διεθνή κοινότητα ότι ζήτημα υπάρχει». Η Σ. Αναγνωστοπούλου σημείωσε ότι «για πρώτη φορά έχουμε το όπλο ότι από την Γερμανική πλευρά υπάρχει μία αυτόνομη κίνηση πολιτών που μπαίνουν στο πλευρό της Ελλάδας», κάτι που έχει «τεράστια αξία» σε αυτήν την προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

Η Σ. Αναγνωστοπούλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κατοχικό δάνειο, το οποίο ήταν καταναγκαστικό και δεν προβλέπεται από οποιαδήποτε διεθνή συμφωνία. Η Σ. Αναγνωστοπούλου παρατήρησε ότι τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν συνολικά για τον Γερμανικό στρατό κι όχι μόνο για τις δυνάμεις κατοχής στην Ελλάδα και χαρακτήρισε το κατοχικό δάνειο «Ναζιστικό μηχανισμό για την εξουδετέρωση της χώρας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα