Ανακατασκευάζεται η οροφή στο κτήριο της Βουλής λόγω εισροής υδάτων

Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Μετεξέλιξη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και λοιπές διατάξεις", την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "Μετεξέλιξη του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων σε Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και λοιπές διατάξεις", την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Συναντήσεις με ξενοδόχους για να επιλυθεί το ζήτημα της διαμονής των βουλευτών της περιφέρειας. Σε εφαρμογή το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας: θα γίνουν δύο ηλεκτρονικές ψηφοφορίες πριν το Πάσχα

Εργασίες για την ανακατασκευή της οροφής του Μεγάρου της Βουλής αλλά και για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου έχουν αρχίσει στο κοινοβούλιο κυρίως λόγω του χρόνιου προβλήματος της εισροής υδάτων μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Οι εργασίες έχουν αρχίσει ήδη στο προαύλιο όπου οι εκσκαφείς προετοιμάζουν την τοποθέτηση του γερανού μέσω του οποίου θα γίνει η ανακατασκευή της οροφής. Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και ενίσχυση του μεταλλικού φορέα στέγασης της Ολομέλειας καθώς και η αντικατάσταση του υφιστάμενου μεταλλικού θόλου με υαλοπέτασμα αλουμινίου. Επίσης θα ενισχυθούν οι περιμετρικές δοκοί από οπλισμένο σκυρόδεμα θα συντηρηθεί το στέγαστρο, θα αντικατασταθούν τα κουφώματα  και θα γίνουν εργασίες για τη βελτίωση του αερισμού και του φωτισμού. Επίσης θα στεγανοποιηθεί το δώμα όπου εδράζεται το στέγαστρο.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο και έχει προϋπολογισμό  1,35 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό και το αποθεματικό της Βουλής με συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Μάλιστα λόγω των εργασιών για την οροφή δεν θα διεξάγονται συνεδριάσεις στην Ολομέλεια για ένα μήνα την περίοδο του Πάσχα και για τρείς μήνες το καλοκαίρι.

Συναντήσεις με ξενοδόχους για τη διαμονή των βουλευτών της περιφέρειας

Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε επίσης ότι θα διεξαχθούν συσκέψεις με τους Γραμματείς των ΚΟ στη Βουλή για την αντιμετώπιση του ζητήματος που προέκυψε μετά την απόφαση του ξενοδοχείου Divani Caravel να μην ανανεώσει τη σύμβαση για την φιλοξενία βουλευτών της περιφέρειας στα δωμάτιά του. Θα γίνουν μάλιστα συναντήσεις και με εκπροσώπους της ένωσης Ξενοδόχων προκειμένου να βρεθούν καταλύματα για τους βουλευτές που δικαιούνται επίδομα ενοικίου. «Θα βρεθεί λύση» διαβεβαίωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Δύο ηλεκτρονικές ψηφοφορίες πριν από το Πάσχα

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε και στο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που εγκαταστάθηκε στην Ολομέλεια σημειώνοντας ότι γρήγορα θα τεθεί σε εφαρμογή. Μάλιστα, σημείωσε ότι μέχρι τις διακοπές του Πάσχα θα διεξαχθούν δύο ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στην Ολομέλεια με το νέο σύστημα.

Ανοησίες τα περί προσλήψεων ημετέρων

Ο κ. Βούτσης σχολίασε δημοσιογραφικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πολυάριθμες προσλήψεις υπαλλήλων στη Βουλή. "Αυτά που γράφονται από ορισμένους για δικά μας παιδιά και κομματικούς στρατούς στη Βουλή είναι πλήρεις ανοησίες" ανέφερε και σημείωσε ότι ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν υποστηρίζουν τέτοια δημοσιεύματα.

SHARE:

24Media Network