Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Στο κείμενό τους, οι αναρχικές/αναρχικοί εξηγούν για ποιό λόγο πραγματοποίησαν την επίθεση με τις μπογιές

Ανάληψη ευθύνης σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, από «αναρχικούς - αναρχικές» για την κατάπτυστη επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη.

Προστατευμένη μέσα από την ανωνυμία που παρέχει η ετικετούλα «αναρχικοί-αναρχικές», ανέλαβε την ευθύνη η ομάδα του κουκουλοφόρων, που πραγματοποίησε την κατάπτυστη επίθεση χθες στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πέταξαν μπογιές και έγραψαν υβριστικά συνθήματα σε βάρος ενός ανθρώπου που αν μη τι άλλο έχει διδάξει εδώ και πολλές δεκαετίες γύρω του τι είναι επανάσταση και τι όχι, τι είναι Δημοκρατία και τι όχι και τι είναι φασισμός και τι όχι…

Στο κείμενο που «ανέβασαν» στο διαδίκτυο αναφέρουν:

“Μερικές συντρόφισσες και σύντροφοι παρεμβήκαμε στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, γράφοντας στην πρόσοψη: “Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της πλατείας Συντάγματος”. Στη συνέχεια πετάξαμε μπογιές και αποχωρήσαμε.

Ο Μίκης θα είναι αύριο κεντρικός ομιλητής στο “συλλαλητήριο για το Μακεδονικό”, παίρνοντας θέση στην ανασυγκρότηση του εθνικού κορμού, μαζί με όλο τον εθνικιστικό, πατριωτικό συρφετό, την ίδια ώρα που η επίθεση στους “από τα κάτω” εντείνεται με αντιαπεργιακούς νόμους, πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών κλπ συμβάλλοντας στην γενικότερη υποτίμηση των ζωών μας…

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

αναρχικές/αναρχικοί”.

Καταδίκη της επίθεσης

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για την επίθεση, ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε:" Είμαι Ήρεμος και Έτοιμος". Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: "Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους".

Την επίθεση καταδίκασαν τα πολιτικά κόμματα με τον ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει πως στέκεται απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού όπως τα συνθήματα και οι μπογιές και τη ΝΔ να κάνει λόγο για παρακρατικές μεθόδους που δεν φοβίζουν και ούτε πτοούν τους πολίτες. Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και τονίζει σε σχόλιό του ότι «όπως είναι γνωστό τέτοιου είδους ενέργειες καμία σχέση δεν έχουν με το λαϊκό κίνημα και τις διεκδικήσεις του».

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

"Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλατείας Συντάγματος". Αυτό έγραψαν άγνωστοι το απόγευμα του Σαββάτου με μαύρη μπογιά στον τοίχο έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στο κέντρο της Αθήνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συλλαλητήριο
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άγνωστοι πέταξαν μπογιές κι έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη- 'Είμαι ήρεμος και έτοιμος', απαντά ο ίδιος

Συνεργάτης Μίκη: Πάει στο συλλαλητήριο εν πλήρει συνειδήσει

ΣΥΡΙΖΑ: Στεκόμαστε απέναντι σε πρακτικές βανδαλισμού όπως τα συνθήματα και οι μπογιές στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

ΝΔ για επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη: Οι παρακρατικές μέθοδοι δεν φοβίζουν ούτε πτοούν τους πολίτες

ΑΝΕΛ για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη: Oι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν πτοούνται από τέτοιου είδους ενέργειες

SHARE:

24Media Network