Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με κόντρες για Κουφοντίνα, 17 Νοέμβρη και ΠΑΣΟΚ

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή με κόντρες για Κουφοντίνα, 17 Νοέμβρη και ΠΑΣΟΚ
Συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων την "ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ", στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα τα φαινόμενα αστυνομικής βίας. Eurokinissi

Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η πολιτεία θα κρατήσει στη ζωή τον Κουφοντίνα, αλλά δεν θα υποκύψει στα αιτήματα του και απάντησε στις κατηγορίες του Αλ. Τσίπρα ότι η ΝΔ συνδέει τον ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκρατία.

Από τη Νέα Σμύρνη στα Εξάρχεια και από εκεί στην υπόθεση Κουφοντίνα, τη 17 Νοέμβρη, το 1989 και το ΠΑΣΟΚ, η αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή με αφορμή ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία εξελίχθηκε σε μία πολιτική κόντρα με… ιστορικό βάθος.

Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος στη δική του δευτερολογία του είχε κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία ότι συνδέει το ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, όπως κάποτε ισχυριζόταν ότι πίσω από τη 17 Νοέμβρη κρυβόταν το ΠΑΣΟΚ.

“Το κάνετε χρόνια τώρα στην παράταξή σας. Το 89 οι εφημερίδες σας έγραφαν ότι η 17 Νοέμβρη ήταν το ΠΑΣΟΚ. Τότε ήταν ΠΑΣΟΚ σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ” είχε πει ειδικότερα ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ουδέποτε ακούστηκε τέτοιος ισχυρισμός από στέλεχος της ΝΔ, αλλά επίσης υπενθύμισε ότι αυτός ο οποίος έγραφε βιβλία και υποστήριζε ότι ιδεολογικός καθοδηγητής της 17 Νοέμβρη ήταν το ΠΑΣΟΚ, ήταν ο Πάνος Καμμένος με τον οποίο ο κ. Τσίπρας συγκυβέρνησε.

Δήλωσε επίσης ότι: “Από εμάς επίσης δεν πρόκειται να ακουστεί ποτέ κανένα υπονοούμενο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οποιαδήποτε σχέση με την τρομοκρατία. Αλλά αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν έχετε απαντήσει ποτέ για τα πραγματικά δεδομένα και τα πραγματικά δεδομένα είναι ότι ένα από τα πρώτα νομοθετήματα που φέρατε όταν γίνατε κυβέρνηση, ήταν η διευκόλυνση αιτημάτων των τρομοκρατών το Μάρτιο του 2015”.

Όσον αφορά στην υπόθεση Κουφοντίνα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο νόμος τηρείται και θα τηρείται για όλους και πρόσθεσε: “Κανένας καταδικασμένος τρομοκράτης δεν έχει τη δυνατότητα να διαλέξει τη φυλακή της προτίμησης του. Το κράτος θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του -όπως κάνει και όπως υπάρχουν και εισαγγελικές παραγγελίες- για να κρατηθεί ο Κουφοντίνας ζωντανός. Αυτή είναι η καθαρή θέση της κυβέρνησης και εμού προσωπικά”.

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει ότι σέβεται την οικογένεια Μπακογιάννη, ακόμη και όταν ασκεί στην αξιωματική αντιπολίτευση άδικη όπως τόνισε κριτική και είχε ζητησει από τον πρωθυπουργό να σταματήσει να ταυτίζει, με φιλοτρομοκράτες, όσους δε θέλουν να γίνει ήρωας ένας δολοφόνος πεθαίνοντας από απεργία πείνας.

Ο πρωθυπουργός έκανε μάλιστα πολλές αναφορές και στο 1989 και την τότε συγκυβέρνηση της ΝΔ με τον τότε ενιαίο Συνασπισμό. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη στάση του Χαρίλαου Φλωράκη και του Λεωνίδα Κυρκου.

“Ναι το λύσαμε το ζήτημα των Εξαρχείων” υποστήριξε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, αλλά στη συνέχεια δήλωσε επίσης ότι “δεν κάναμε τη Νέα Σμύρνη Εξάρχεια, το ανάποδο έγινε. Οι μπαχαλάκηδες των Εξαρχείων μπήκαν στη Νέα Σμύρνη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα