Αναστασιάδης: "Η Κύπρος δεν είναι κέντρο ξεπλύματος μαύρου χρήματος"

Δηλώσεις μετά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τον Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αθήνα την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Δηλώσεις μετά την συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και τον Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αθήνα την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Οργισμένος, για την υποκρισία των Ευρωπαίων εταίρων της Κύπρου, δηλώνει ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες ότι η Κύπρος είναι κέντρο ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και φορολογικός 'παράδεισος' και προκάλεσε ταυτοχρόνως τους Ευρωπαίους εταίρους να επεκτείνουν τον έλεγχο που επέβαλαν στην Κύπρο στις δικές τους χώρες χωρίς καμία εξαίρεση.

Σε δηλώσεις του αργά το βράδυ της Κυριακής, ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές αξιόπιστες εκθέσεις αναλυτών από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς, περιλαμβανομένης της 'MONEYVAL', που μπορούν να το επιβεβαιώσουν : η Κύπρος δεν είναι αυτό που την κατηγορούν.

Εξέφρασε, εξάλλου, τη "βεβαιότητα" πως η ανεξάρτητη έρευνα που θα γίνει με εντολή της ΕΕ για το θέμα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος θα επιβεβαιώσει, για μια ακόμη φορά, την αποτελεσματικότητα και τη συμμόρφωση της Κύπρου με τα διεθνή πρότυπα.

Ο κ. Αναστασιάδης κατηγόρησε τους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου για υποκρισία, γιατί δεν βλέπουν πως ορισμένες επιχειρήσεις τους που εμπλέκονται στη βιομηχανία των χρηματο-πιστωτικών υπηρεσιών καιροφυλακτούν κατά του τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Κύπρου, για να αποσπάσουν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου -για να μην πω την αγανάκτησή μου- γι' αυτό», είπε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

"Κατά ένα ειρωνικό τρόπο, οι κυβερνήσεις τους υποστηρίζουν πως αυτοί οι πόροι κατατέθηκαν και επενδύθηκαν στην Κύπρο μέσω δραστηριοτήτων ξεπλύματος χρήματος,» είπε ο κ. Αναστασιαδης και ζήτησε, καταλήγοντας, ένας ανάλογος έλεγχος με αυτόν που γίνεται για την Κύπρο να επεκταθεί σε όλα ανεξαιρέτως τα κράτη μέλη της ΕΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επιστολές Αναστασιάδη για βοήθεια σε Ευρωπαίους

Κυβέρνηση Αναστασιάδη: Δε χρειαζόμαστε πρόσθετα χρήματα

Επιπλέον βοήθεια ζητά ο Αναστασιάδης - Βερολίνο: Τα 10 δισ. είναι αρκετά

SHARE:

24Media Network