Αναστασιάδης: Το Μπαρμπαρός είναι μεγαλύτερη περιπέτεια από τη βαλβίδα της καρδιάς μου

Ο  Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, Αθήνα Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013. Ο Πρόεδρος της Κύπρου πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη και βρίσκεται για πρώτη φορά υπό αυτή την ιδίότητα στην Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, Αθήνα Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013. Ο Πρόεδρος της Κύπρου πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη και βρίσκεται για πρώτη φορά υπό αυτή την ιδίότητα στην Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα σε νοσοκομείο του Μανχάταν για εξετάσεις ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης. Eνδέχεται να χειρουργηθεί αύριο

«Το Μπαρμπαρός είναι μεγαλύτερη περιπέτεια από τη βαλβίδα της καρδιάς μου» ανέφερε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, σε ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την περιπέτεια της υγείας του, επισημαίνοντας ότι νιώθει «όπως νιώθει ο καθένας σε ανάλογη περιπέτεια. Πολύ ανθρώπινα».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται από χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη για να υποβληθεί σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση της μιτροειδούς βαλβίδας στο νοσοκομείο "Όρος Σινά", στο Μανχάταν. Αρχικά, η επέμβαση είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, αλλά ενδέχεται να πραγματοποιηθεί αύριο.

Την επέμβαση θα κάνει ο καρδιοχειρουργός Ντέιβιντ 'Ανταμς, επικεφαλής του τμήματος καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου, ο οποίος θεωρείται από τους πρωτοπόρους ερευνητές στη μέθοδο επισκευής της μιτροειδούς βαλβίδας και ο συνεφευρέτης της νέας μεθόδου δακτυλιοπλαστικής μιτροειδούς βαλβίδας, που χαρακτηρίζεται ως «ελάχιστα επεμβατική».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έφτασε στη Νέα Υόρκη συνοδευόμενος από τη σύζυγό του 'Αντρη Αναστασιάδη, τον προσωπικό γιατρό του, Σάββα Καδή και τον καρδιοχειρουργό Μαρίνο Σωτηρίου. Αύριο, αναμένεται να φθάσουν στην αμερικανική μεγαλούπολη και οι δυο θυγατέρες του.

Χθες το βράδυ, δέχτηκε δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο όπου διαμένει και δήλωσε ότι σήμερα στις 8 το πρωί (τοπική ώρα) θα εισαχθεί στο νοσοκομείο για τις απαιτούμενες προκαταρκτικές εξετάσεις και «ευελπιστώ την Τρίτη», όπως είπε, «αν όλα είναι καλά, να χειρουργηθώ». Τόνισε, επίσης, ότι «οι γιατροί είναι αισιόδοξοι πως διορθώνεται (η βαλβίδα) και όλα θα πάνε καλά».

Στο ξενοδοχείο τον επισκέφθηκαν και τρεις Έλληνες γιατροί του νοσοκομείου, στο οποίο θα εγχειριστεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο επεμβατικός καρδιολόγος Γιώργος Ντάγκας, ο χειρούργος Πάνος Μανώλας και η παθολόγος Φλωρεντία Χριστοδουλίδου.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα επισκεφθεί στο νοσοκομείο ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
SHARE: