Ανδρουλάκης: “Φαρμάκι” για χιλιάδες νέους της χώρας η Golden Visa

Διαβάζεται σε 2'
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης EUROKINISSI

Επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη προς τον πρωθυπουργό σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης “για να αντιμετωπίσει τη διαρκώς εντεινόμενη στεγαστική κρίση”

Στην πρωτοφανή στεγαστική κρίση που βιώνει η χώρα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της Βουλής όπου συζητείται επίκαιρη ερώτησή του με θέμα: «Πώς σκοπεύει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη διαρκώς εντεινόμενη στεγαστική κρίση;», στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

«Η πατρίδα μας βρίσκεται σε πρωτοφανή στεγαστική κρίση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας τη golden visa «φαρμάκι» για χιλιάδες νέους της χώρας.

«Σήμερα έχουμε χρέος να έρθουμε στη θέση χιλιάδων Ελλήνων που δυσκολεύονται να βρουν σπίτι», είπε ο κ. Ανδρουλάκης στην αρχή της ομιλίας του. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι «περιφρονείτε τις ανάγκες του ελληνικού λαού» σύμφωνα με την ΕΡΤ., τονίζοντας «τον κίνδυνο να κάνουμε απλησίαστες λαϊκές γειτονιές» «Δεν είναι δυνατόν ολόκληρες περιοχές να κατοικούνται μόνο από τουρίστες» υπογράμμισε.

«Πρέπει από αύριο να υπάρχει ρητή απαγόρευση για τα ακίνητα που αποκτήθηκαν μέσω golden visa να χρησιμοποιούνται για βραχυχρόνια μίσθωση» πρότεινε.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι λόγω του κόστους της στέγασης αναγκάζονται να μετακομίσουν κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας ενώ αναφέρθηκε και σε πολυκατοικίες που διατίθενται για βραχυχρόνιες μισθώσεις και για τις «golden visa που οδηγούν στον αφελληνισμό ολόκληρων περιοχών». Αναφέρθηκε ακόμα στη δύσκολη θέση των φοιτητών που κάνουν μηχανογραφικά όχι με βάση τις φιλοδοξίες τους αλλά με βάση τις οικονομικές δυνατότητες των οικογενειών τους.

«Το αποτέλεσμα της έλλειψης πολιτικής βούλησης οδήγησε σε γιγάντωση της στεγαστικής κρίσης» τόνισε και πρόσθεσε ότι «τα μέτρα που φέρατε δεν αντιμετώπισαν τη ρίζα του προβλήματος».

«Η αδιαφορία σας καταγράφεται με εμβληματικό τρόπο στο Ταμείο Ανάκαμψης με 100 κατοικίες σε όλη την Ελλάδα», σημείωσε ενώ για το μέτρο “Σπίτι μου” ανέφερε ότι «αφορά την επιδότηση 1.800 δικαιούχων».

Αναφερόμενος στα μέτρα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ μίλησε για τη δημιουργία μιας δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών που θα δίνονται για ενοικίαση με χαμηλό αντίτιμο και κοινωνικά κριτήρια, ενώ μίλησε μεταξύ άλλων και για φορολογικά κίνητρα προκειμένου να ανοίξουν κλειστά σπίτια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα