Ανδρουλάκης για υποκλοπές: “Σήμερα είναι νίκη του κράτους δικαίου απέναντι στο παρακράτος της ΝΔ”

Διαβάζεται σε 4'
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Άρειο Πάγο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στον Άρειο Πάγο EUROKINISSI

Την απόφαση του ΣτΕ που κατέστησε υποχρέωση της ΑΔΑΕ να ενημερώσει τον Νίκο Ανδρουλάκη για το θέμα των υποκλοπών, σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για μια “ημέρα νίκης του κράτους δικαίου απέναντι στο παρακράτος των υποκλοπών της ΝΔ” έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά την απόφαση του ΣτΕ η ΑΔΑΕ να ενημερώσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ επί του ζητήματος.

Στην τοποθέτησή του στη Βουλή, ο κ. Ανδρουλάκης κάνει λόγο για μια “μέρα γελοιοποίησης των συκοφαντών της ΝΔ” και πως κατάφερε να διατηρήσει τη διαδρομή του, όσο κι αν προσπάθησαν να τη σπιλώσουν.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Βουλή των Ελλήνων, όχι για τους λόγους που νομίζετε.

Σήμερα, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποδεικνύεται ότι είναι μια μέρα συμβολική, μια μέρα που θα γραφτεί στην ιστορία της πατρίδας μας ως η μέρα της νίκης του κράτους δικαίου απέναντι στο παρακράτος των υποκλοπών της Νέας Δημοκρατίας. Του παρακράτους των υποκλοπών που οργάνωσε το Μέγαρο Μαξίμου. Του παρακράτους των υποκλοπών που κάνατε ό,τι μπορείτε -και συνεχίζετε- για να το συγκαλύψετε, γιατί έχετε βαρύτατες ποινικές ευθύνες.

Σήμερα το πρωί, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο, που ψήφισε η κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας, για να καλύψει το παρακράτος των υποκλοπών. Τον νόμο του κ. Τσιάρα. Τον νόμο, που απαγόρευε την ενημέρωση των θυμάτων, όσων είχαν παρακολουθηθεί. Μάλιστα σύμφωνα με την απόφαση του ΣΤΕ η ΑΔΑΕ καλείται να με ενημερώσει άμεσα. Θεσμικά, νόμιμα, όπως έπρεπε από την αρχή. Γι’ αυτό ενημερώνω τον ελληνικό λαό ότι τη Δευτέρα το πρωί θα συναντήσω τον κ. Ράμμο στα γραφεία της ΑΔΑΕ για τις νόμιμες διαδικασίες ενημέρωσης, όπως λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Είναι, όμως, και μια μέρα γελοιοποίησης των συκοφαντών. Των συκοφαντών της Νέας Δημοκρατίας που μου έλεγαν για μήνες “γιατί δεν πας να ενημερωθείς στο αυτί από τον κ. Γεραπετρίτη; Γιατί κάτι φοβάσαι. Γιατί κάτι έχεις κάνεις”. Αυτά λέγατε στα κανάλια, στα social media, θέλοντας να εμφανίσετε το θύμα ως θύτη, ότι κάτι κρύβω. Και σας απαντούσα ότι δεν πάω, γιατί είμαι δημοκράτης και σέβομαι τον νόμο.

Αλλά και μια απάντηση προς τους συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα προς τον Πρόεδρό του, τον κ. Κασσελάκη, που είχε το θράσος να πει ότι δεν έκανα όσα θα έπρεπε νομικά και γι’ αυτό είμαι “εκβιαζόμενος”.

Έκανα αυτά που έπρεπε να κάνω ως ένας πολίτης που σέβεται το κράτος δικαίου, την διάκριση των εξουσιών και δεν θέλει καμία ειδική μεταχείριση όπως έχουν μάθει οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ της πατρίδας μας.

Έχω μια άλλη διαδρομή, όσο κι αν προσπαθείτε να τη σπιλώσετε, γιατί αυτό θέλατε να πετύχετε.

Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν στόχο να πλήξουν την πολιτική μου διαδρομή και αξιοπρέπεια.

Σήμερα οι συκοφάντες γελοιοποιήθηκαν. Σήμερα είναι η πρώτη μεγάλη ήττα του παρακράτους των υποκλοπών και μια πρώτη μεγάλη νίκη του κράτους δικαίου.

Αποδεικνύεται με την απόφαση αυτή, που είναι και ήττα προσωπική του Πρωθυπουργού, γιατί ο ίδιος έδωσε το πράσινο φως να φτιαχτεί ένας αντισυνταγματικός νόμος που στόχο είχε να κρύψει και να συγκαλύψει τις πομπές του ίδιου και του κ. Δημητριάδη.

Σήμερα, λοιπόν, το κράτος δικαίου που υπονομεύσατε για να συγκαλύψετε τις ευθύνες σας, σάς απάντησε.

Σήμερα απεδείχθη περίτρανα ότι όποιος κινείται θεσμικά, δεν είναι ευάλωτος, αλλά είναι ισχυρός.

Όπως είπα πριν από μερικές ημέρες, χωρίς να ξέρω βέβαια τι θα συνέβαινε σήμερα το πρωί, αυτή την ιστορική μέρα: θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα με τις θεσμικές μας πρωτοβουλίες είτε αυτό αφορά τις υποκλοπές είτε τα email που παράνομα πήρατε στο κόμμα σας είτε τη μεγάλη τραγωδία των Τεμπών.

Γιατί ο λαός μας διψά για δικαιοσύνη, διαφάνεια και αξιοκρατία. Θέλει ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος. Θέλει ο κάθε πολίτης να είναι ισότιμος απέναντι στο νόμο και όχι κάποιοι να είναι πάντα στο απυρόβλητο.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα