Ανδρουλάκης για τα 109 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Να διατηρήσουμε την μνήμη ζωντανή

Διαβάζεται σε 2'
Ανδρουλάκης για τα 109 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων: Να διατηρήσουμε την μνήμη ζωντανή
Επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στο ενημερωτικό περίπτερο της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας στην Πλατεία Συντάγματος, ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

O Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή τα 109 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων υπεθύμισε ότι “η μνήμη είναι αυτή που μπορεί να περιφρουρήσει την ανθρωπότητα από την επανάληψη τέτοιων γεγονότων”.

Το ενημερωτικό περίπτερο της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας στην Πλατεία Συντάγματος επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την συμπλήρωση 109 ετών από τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

«Όπως θυμάστε, ως ευρωβουλευτής κατέβαλα προσπάθειες να υπάρξει ένα τραπέζι συνομιλιών, να σταματήσει η επέλαση. Δυστυχώς, τα πράγματα πήραν πολύ άσχημη τροπή. Και είναι τραγικό που σήμερα, 109 χρόνια μετά τη Γενοκτονία των Αρμενίων, μια τραγική και μαύρη στιγμή για την ανθρωπότητα, έχουμε 200.000 Αρμένιους πρόσφυγες από το Ναγκόρνο Καραμπάχ» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Ανδρουλάκης, συμπληρώνοντας «Εμείς, λοιπόν, σήμερα θέλουμε να διατηρήσουμε τη μνήμη ζωντανή. Γιατί η μνήμη είναι αυτή που μπορεί να περιφρουρήσει την ανθρωπότητα από την επανάληψη τέτοιων γεγονότων, που προσβάλλουν την ιστορία μας». 

«Είμαι στο πλευρό σας» συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. «Ήμουν στο Ερεβάν στη μεγάλη πορεία ειρήνης που έγινε για την επέτειο των 100 ετών. Αλλά, και με τα τραγικά χρόνια του Αρτσάχ, σταθήκαμε στο πλευρό σας, γιατί εμείς είμαστε πάντα από την πλευρά του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όχι μόνο ως κόμμα αλλά και ως χώρα. Γι’ αυτό λέω ότι είναι τραγικό, 109 χρόνια μετά τη Γενοκτονία, σήμερα να είναι πρόσφυγες από τις πατρογονικές τους εστίες 200.000 Αρμένιοι», είπε ακόμη, επισημαίνοντας τη στάση της Τουρκίας απέναντι σε αυτές τις θηριωδίες επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα