Ανδρουλάκης: “Με εμένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε άλλη πίστα”

Διαβάζεται σε 3'
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης Menelaos Myrillas / SOOC

Η συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στο MEGA στον απόηχο των επικείμενων εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

Ως “άγονη εσωστρέφεια” χαρακτήρισε την επικείμενη εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, το μεσημέρι της Τρίτης (2/7).

“Ήταν ασύμμετρη η αντίδραση στελεχών σε σχέση με το αποτέλεσμα. Η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει μία πολύ μεγάλη δύναμη, ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την καθοδική του πορεία, και το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε, όχι πολύ, αλλά ανέβηκε. Η αντίδραση κάποιων στελεχών δημιούργησε τεράστιο εσωτερικό ζήτημα, πήρε τον προβολέα από τη ΝΔ, που ήταν ο μεγάλος ασθενής από τις ευρωεκλογές και τον έστρεψε στο ΠΑΣΟΚ” τόνισε αρχικά προσθέτοντας, πως,

“Δεν μπορεί να μας ανοίγεται μια μεγάλη εποχή και αντί να έχουμε ισχυρό λόγο, αντιπολιτευτικό, εμείς να στρεφόμαστε σε μία άγονη εσωστρέφεια”.

“Είμαι δύο χρόνια πρόεδρος, ανέλαβα ένα ΠΑΣΟΚ που ήταν 8% και σήμερα είναι 13%. Το ΠΑΣΟΚ έχει ρυθμίσει τα χρέη του. Ξαναέκανε οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, πήρε δύο περιφέρειες, βήμα βήμα με εμένα το ΠΑΣΟΚ πήγε σε μια άλλη πίστα. Εδώ, εσείς πέρυσι, μου λέγατε, με ποιον θα πάτε; Με τη ΝΔ ή με το ΣΥΡΙΖΑ; Τώρα, με τη σκληρή μας εργασία, αυτά είναι ερωτήματα του παρελθόντος. Τώρα το ερώτημα είναι πως θα μεγαλώσετε, πώς θα κυβερνήσετε”, πρόσθεσε στη συνέχεια.

“Όταν το ΠΑΣΟΚ είναι 2ο σε όλη την Ελλάδα, μόνο στην Αθήνα είναι χαμηλά, έπρεπε να κάνουμε ένα ειδικό σχέδιο μαζί με τους βουλευτές, τα στελέχη μας, για να ανέβουμε στα μεγάλα αστικά κέντρα, τότε όχι μόνο θα ήμασταν δεύτερο κόμμα αλλά θα είχαμε έναν ακόμα πιο ισχυρό ρόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. [..] Ζητώ δίκαιη αποτίμηση για να μη γκρεμίσουμε ό,τι έχουμε χτίσει με πολύ κόπο”, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε:

“Όλοι οι υποψήφιοι θα κριθούν και για τις αποφάσεις τους και για τις προτάσεις τους και τη συμπεριφορά τους. Εγώ σαν πρόεδρος άνοιξα μια διαδικασία και δεν θέλω μία πασαρέλα υποψηφιοτήτων. Αξία έχει, και μιλάω για όλους τους υποψήφιους, να προτείνουν πράγματα που είναι χρήσιμα για τον λαό. Και δεν έχω ακούσει κριτική για τις θέσεις μου και τις προτάσεις μου στο ΠΑΣΟΚ”.

“Πραγματικά έχω χρέος να περιφρουρήσω τη διαδικασία, να είναι με ενότητα και προοπτική για το ΠΑΣΟΚ. Δε θέλω να μπω σε αντιπαράθεση. [..] Ήδη αυτό που γίνεται τρεις εβδομάδες τώρα απαξιώνει τους κόπους, τις θυσίες, τις προσπάθειες των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ. Όταν απαξιώνεις μια προσπάθεια και μιλάς για συνεχιζόμενες ήττες, απαξιώνεις χιλιάδες ανθρώπους” υπογράμμισε.

“Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δημιουργήσει μια άλλη εσωτερική δομή. Η παραδοσιακή δομή έδειξε τα όριά της. Πρέπει επικοινωνιακά να είμαστε πιο δυνατοί. Πρέπει να δούμε ότι έχουμε μια κοινωνία που απέχει από το κοινωνικό σύστημα, να είμαστε πιο σκληροί στις απαντήσεις μας. Το μεγάλο είναι η κοινωνία, πρέπει να αφήσουμε την εσωστρέφεια και να πάμε στην κοινωνία” κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα