Ανδρουλάκης μετά την παρέλαση: Αδιανόητο ότι η κυβέρνηση δεν στήριξε το ψήφισμα του ΟΗΕ

Διαβάζεται σε 2'
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Θεσσαλονίκη για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Θεσσαλονίκη για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Με αναφορές στη στάση της Αθήνας, που απείχε από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Μέση Ανατολή, ευχήθηκε από τη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε δηλώσεις από τη Θεσσαλονίκη προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος παρευρέθηκε στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της πόλης για τους εορτασμούς της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Μετά το πέρας της παρέλασης, ευχήθηκε “Χρόνια Πολλά”, ενώ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη χθεσινή στάση της κυβέρνησης, που δεν στήριξε το ψήφισμα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Μέση Ανατολή.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

“Το έπος του ’40 γεμίζει υπερηφάνεια κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Τιμούμε τους προγόνους μας, τους ήρωες μας που έγραψαν με το αίμα τους μία από τις ένδοξες σελίδες στην ιστορία του ελληνικού λαού απέναντι στον Ιταλό κατακτητή. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ, όπως δεν πρέπει να ξεχάσουμε τι μπορεί να πετύχει ο ελληνικός λαός με ενότητα, με πίστη.

Τι μπορεί να πετύχει ο ελληνικός λαός όταν αγωνίζεται για υψηλά ιδανικά και για την πατρίδα. Δεν μπορώ όμως σήμερα να μην αναφερθώ και σε κάτι που θεωρώ αδιανόητο.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα που στέκεται πάντα στην σωστή πλευρά της ιστορίας, του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, της ανθρωπιάς. Θεωρώ αδιανόητο ότι χθες η κυβέρνησή μας δεν στήριξε το ψήφισμα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Μέση Ανατολή.

Δεν πρέπει η ανθρωπιά να μπαίνει σε κανένα ζύγι – γεωπολιτικό ζύγι. Αυτή ήταν η στάση του ελληνικού λαού. Αυτή πρέπει να είναι και στάση της κυβέρνησης και της χώρας μας σε τέτοια κορυφαία ζητήματα που αφορούν τη σταθερότητα και την ευημερία των λαών της ευρύτερης περιοχής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα