Ανδρουλάκης: “Όχι” στην ψήφο σε κόμματα-πάρκινγκ της ΝΔ

Διαβάζεται σε 4'
Ανδρουλάκης: “Όχι” στην ψήφο σε κόμματα-πάρκινγκ της ΝΔ

Ψήφο στο ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές για ισχυρή αντιπολίτευση, ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας πως “η ΝΔ μετά το 41% έχει καβαλήσει το καλάμι”.

Συνέντευξη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ALPHA και τον Αντώνη Σρόιτερ παραχώρησε ο Νίκος Ανδρουλάκης το βράδυ της Τετάρτης (10/04), εκφράζοντας την βεβαιότητα πως το ΠΑΣΟΚ θα αναδειχθεί δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές.

Η άποψή μου είναι ότι η Νέα Δημοκρατία μετά το 41% έχει καβαλήσει ένα μεγάλο καλάμι. Δεν βλέπει τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας” υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως ο κ. Στουρνάρας τον ενημέρωσε ότι υπάρχουν ολιγοπώλια στην υγεία, στις τράπεζες, στα καύσιμα, με τον ίδιο να αναρωτιέται: “Τι κάνει η ΝΔ για όλα αυτά;”.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, ώστε να υπάρξει σοβαρή αντιπολίτευση, καλώντας τους πολίτες να πουν όχι σε “κόμματα πάρκινγκ” αναφερόμενος στα κόμματα Βελόπουλου και Λοβέρδου, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός τα προτιμά “διότι τον βολεύουν”.

Πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή αντιπολίτευση. Δεν χρειάζεται να ψηφίσουμε κόμματα που είναι “πάρκινγκ” του κ. Μητσοτάκη, που η ψήφος του ελληνικού λαού θα αξιοποιηθεί από τον κ. Μητσοτάκη σε δεύτερο χρόνο” είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

“Εκτιμώ ότι εάν ψηφίσουν ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, θα είναι μεγάλο όφελος για την πατρίδα μας, γιατί θα έχει απέναντι ο κ. Μητσοτάκης ένα κόμμα με πρόγραμμα και με θέσεις, που θα τον πιέζει μέσα και έξω από τη Βουλή να αλλάξει τροπάριο πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε ότι “ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα φέρει σοβαρή και δυνατή αντιπολίτευση στη ΝΔ καθώς και σκληρές μάχες των ευρωσοσιαλιστών στην Ευρώπη για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες”.

Για τον Θοδωρή Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είπε “τώρα τους πείραξαν οι μεταγραφές” κι ότι το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόσμημα στο οποίο συμμετέχουν σημαντικοί Έλληνες απ’ όλους τους χώρους – από τον αθλητισμό είναι ο Ζαγοράκης και η Άννα Βερούλη. Εγώ δεν κατηγορώ, τιμώ τον Πύρρο Δήμα γιατί έκλαψε όλη η Ελλάδα με την εθνική επιτυχία του”.

 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε, επίσης, τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών “για να καταλάβει ο ελληνικός λαός ποιους αξίζει να ψηφίσει”, ενώ έκανε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτήρισε “σαχλαμάρες” τα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης ζητώντας εκλογές με παρατηρητές και εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός προτιμά να έχει αντίπαλο τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και τη life style πολιτική.

“Εγώ δεν θα φοράω καπέλα και θα λέω διάφορα. Το life style χρειάζεται όριο” δήλωσε αναφορικά με την εμφάνισή του στο TikTok με το βίντεο με τους χοχλιούς από την Κρήτη, ξεκαθαρίζοντας ότι θα επανέλθει αλλά όχι συχνά με αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας.

“Χρειάζεται θεσμική και μαχητική αντιπολίτευση”, υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, καταλήγοντας ότι “η ΝΔ κούρασε” και παραπέμποντας για την εξαγωγή συμπερασμάτων στις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Κούφια λόγια οι λεονταρισμοί περί “σκληρής αντιπολίτευσης”

«Στη συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να εμφανίσει τον εαυτό του ως τον κύριο αντίπαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα λεγόμενά του, ωστόσο, φανέρωσαν πως οι λεονταρισμοί περί “σκληρής αντιπολίτευσης” δεν είναι τίποτε περισσότερο από κούφια λόγια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συνεχίζει:

«Κι αυτό γιατί ο κ. Ανδρουλάκης την ίδια στιγμή που χαρακτήριζε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως αναξιόπιστη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως υπονομευτή του κράτους Δικαίου, φάνηκε ότι εντέλει την εμπιστεύεται ως προς τη διεξαγωγή αδιάβλητων εκλογών. Μιλάμε για την κυβέρνηση που έχει μετατρέψει τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων του εξωτερικού σε πεδίο για προεκλογική προπαγάνδα, εκτός όλων των άλλων.

Κι ενώ ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πάσχιζε να υποδυθεί τον μοναδικό αντίπαλο του Κυρ. Μητσοτάκη, εκτοξεύοντας λάσπη προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατέληξε στο αμίμητο: ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές γιατί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αναγκάσει τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει πολιτική!

Είναι πλέον ολοφάνερο ποιος κάνει πλάτες στη ΝΔ. Κατά τα άλλα, ευχόμαστε στον κ. Ανδρουλάκη να συνεχίσει τα όνειρα για τη δεύτερη θέση. Τζάμπα είναι, άλλωστε

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα