Ανδρουλάκης: “Πολιτικός δορυφόρος του Μητσοτάκη ο Λοβέρδος”

Διαβάζεται σε 7'
Νίκος Ανδρουλάκης - Ανδρέας Λοβέρδος
Νίκος Ανδρουλάκης - Ανδρέας Λοβέρδος SOOC

Αιχμηρό μήνυμα από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη προς τον Ανδρέα Λοβέρδο για τους “ελιγμούς” μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. “Καρφιά” και στη Χριστοφιλοπούλου.

Την ίδρυση νέου κόμματος για τις ευρωεκλογές από τον Ανδρέα Λοβέρδο, το οποίο όπως είπε “θα κινείται στον πολιτικό χώρο ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ”σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο One.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κόμμα ο κύριος Λοβέρδος . Με την ευκαιρία, θέλω να πω ένα πράγμα και το λέω με ευθύτητα. Ό,τι και να κάνουν οι πολιτικοί δορυφόροι του κ. Μητσοτάκη, δεν θα αποτρέψουν το ΠΑΣΟΚ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωπαϊκές εκλογές. Καταλαβαίνω την προσπάθεια που γίνεται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους δορυφόρους του. Δεν θα τα καταφέρουν.”

Κληθείς να τοποθετηθεί για την ένταξη της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Ανδρουλάκης επικαλέστηκε ένα συγκεκριμένο γεγονός.

«Το καλοκαίρι του 2022 -αν δεν κάνω λάθος αρχές Ιουλίου- η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε σε μένα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θέλει να ξανακατέβει βουλευτής και πως της είχε κάνει πρόταση ο κ. Μητσοτάκης να την βάλει στη θέση του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, του κ. Μενουδάκου. Θέλω να σας πω ότι στη γιορτή της Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης μου το είπε και προσωπικά. Με ρώτησε: “γιατί δεν δέχεσαι μιας και απαιτείται πλειοψηφία 3/5 για να γίνει η αντικατάσταση;”. Για καλή τύχη δική μου και κακή τύχη της κ. Χριστοφιλοπούλου και του κ. Μητσοτάκη, λίγες ημέρες πριν είχα μάθει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου από το Predator.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου ήταν η επιλογή του κ. Μητσοτάκη για να αντικαταστήσει τον κ. Μενουδάκο, έναν άνθρωπο που έδωσε αγώνα για να φτάσουν τα “χτυπήματα” του Predator στη Βουλή. Διότι γνώριζε εκ των προτέρων ο κ. Μητσοτάκης την υπόθεση Κουκάκη και ήθελε να βάλει στην Ανεξάρτητη Αρχή ένα πρόσωπο, που δεν θα το χρεώνεται η Νέα Δημοκρατία αλλά θα του κάνει και τη δουλίτσα του. Κάποιοι άνθρωποι, επιτέλους, ας μην προκαλούν ούτε τη νοημοσύνη, ούτε την αξιοπρέπειά μας. Διότι αυτό που συνέβη το καλοκαίρι του 2022, έπρεπε να κάνει την κ. Χριστοφιλοπούλου να είναι πιο φειδωλή στις δηλώσεις της. Έχει δημοκρατικό δικαίωμα να πάει στη Νέα Δημοκρατία, που καθύβριζε πριν κάποια χρόνια. Ας το κάνει με πολιτικούς όρους και όχι να ψάχνει άλλοθι, ενώ έχει πάει στη Νέα Δημοκρατία από το καλοκαίρι του 2022 επί της ουσίας».

Τι είπε για τη συνεργασία σε Κεντροαριστερά

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε ένα πρώτο στίγμα σχετικά με την συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Όπως επισήμανε «μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στη Νέα Αριστερά που συμμερίζονται όσα λέμε ως κορυφαία κοινωνικά ζητήματα. Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε μαζί τους. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί να ασφυκτιούν μπροστά σε αυτά, που συμβαίνουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι στη Νέα Δημοκρατία σήμερα, που δεν τους αρέσει το παιχνίδι της μεταγραφολογίας του κ. Μητσοτάκη ή το γεγονός ότι όλα αποφασίζονται σε μία παρέα στου Μαξίμου, αλλά αντίθετα επιζητούν μία πιο δημοκρατική διακυβέρνηση».

Ωστόσο ήταν για άλλη μια φορά σαφής πώς «συγκόλληση κομμάτων δεν πρόκειται να κάνουμε. Δεν θα κάνω παζάρι είτε κάτω είτε πάνω στο τραπέζι. Θεωρώ ότι η κεντροαριστερά θα ανασυγκροτηθεί με όρους πολιτικούς και νέα πρόσωπα. Αν κάποιοι παλιοί πρωταγωνιστές πιστεύουν στο παρασκήνιο ότι συγκολλώντας τα κόμματα θα νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία, νομίζω ότι είναι εκτός πραγματικότητας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

“Αυτό που προσφέρει ο Μητσοτάκης δεν είναι ποιότητα ζωής”

«Αυτό, που προσφέρει η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι ποιότητα ζωής», ανέφερε εν συνεχεία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μίλησε για κυβερνητικές παλινωδίες, που επέτειναν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

«Έχουν αλλάξει τέσσερις πρόεδροι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και έχουν αλλάξει τέσσερις υπουργοί. Ο σχεδιασμός δεν έγινε χθες και έχει ευθύνες η Νέα Δημοκρατία. 500 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα μπήκαν στους λογαριασμούς των αγροτών από τις πληρωμές άμεσων ενισχύσεων», σημείωσε ο κ.Ανδρουλάκης και αναρωτήθηκε: «Είμαστε έτοιμοι να προσαρμόσουμε τον ΕΛΓΑ στις σημερινές συνθήκες ή θα αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους λόγω αυξημένου κόστους παραγωγής, κλιματικών συνθηκών και φυσικών καταστροφών, καθώς η Νέα Δημοκρατία τα έκανε μπάχαλο στον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να εγκαταλείψουν την παραγωγή;».

Ως προς το νομοσχέδιο για την επέκταση του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια το οποίο προκαλεί αναταράξεις και στους βουλευτές του ΠΑΔΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «η πλειοψηφία τους θα το στηρίξει. Όποια ερωτήματα και όποιες απορίες υπάρχουν, προσπαθούμε με έναν ορθολογικό τρόπο να τις προσεγγίσουμε»

Παράλληλα υποστήριξε πως γίνεται μια αγωνιώδης προσπάθεια από τη Νέα Δημοκρατία να μεταβιβάσει το πρόβλημά της στο ΠΑΣΟΚ. «Όταν ήρθε το σύμφωνο συμβίωσης επί ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 19 από τους 75 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, το ξεχάσαμε; Θα μας κάνουν τώρα μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Και με υπολογισμούς επιχειρούν να κρύψουν ότι ο υπουργός Επικρατείας, ο κ. Βορίδης, μιλά για αντισυνταγματικότητα του νόμου; Έγινε υπουργικό συμβούλιο, έφερε το νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός αλλά το δεξί του χέρι μιλά για αντισυνταγματικό νόμο και τάσσεται κατά ο πρώην πρωθυπουργός. Εδώ μιλάμε για έναν παραλογισμό», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Πήρε ξεκάθαρη θέση για τις καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Λέω πρώτος ότι δεν μπορεί να γίνονται καταλήψεις και μάλιστα με ισχνές μειοψηφίες χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, υπονομεύοντας και τον αγώνα των ίδιων των φοιτητών για καλύτερη δημόσια παιδεία. Αλλά όχι να θέλουμε να ταυτίσουμε τους λίγους που κάνουν λανθασμένες ενέργειες με ληστές και εγκληματίες. Εάν υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες, μπαίνει μέσα η αστυνομία. Εάν υπάρχουν κουκουλοφόροι που εκβίασαν φοιτητές, η πρυτανεία πρέπει να καλέσει την αστυνομία», επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης ασκώντας δριμεία κριτική στη κυβέρνηση για τη συγκρότηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας η οποία, όπως είπε, «απέτυχε παταγωδώς διότι δεν υπάρχει σε κανένα ευρωπαϊκό κράτος».

Ερωτηθείς για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε: «θεωρώ ότι, όπως σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, πρέπει να έχουμε ισχυρά δημόσια πανεπιστήμια, που απευθύνονται στο 90% των μαθητών και των φοιτητών και να υπάρχουν και κάποια μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά. Να έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε αυτά μαθητές, οι οποίοι δεν πέτυχαν στις πανελλαδικές και να προσελκύσουν σπουδαστές από το εξωτερικό. Να γίνουν βέβαια με ακαδημαϊκά και γεωγραφικά κριτήρια. Δηλαδή, υψηλού επιπέδου προσφορά γνώσης και με γεωγραφικά κριτήρια γιατί δεν μπορεί να είναι όλα στην Αθήνα».

Για το θέμα της αγοράς μαχητικών αεροσκαφών F35, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι πρέπει να αγοράσουμε κάποιους ακριβούς εξοπλισμούς για να είμαστε μία χώρα με ισχυρή αποτρεπτική δύναμη, ιδιαίτερα όταν γειτονεύουμε με έναν τέτοιο ταραξία. Ωστόσο υπογράμμισε: «Επιτέλους, πρέπει να γίνει μία σοβαρή συζήτηση στην Ελλάδα. Μέχρι πού φτάνει το χέρι μας δημοσιονομικά; Ψηφίσαμε τη συμφωνία με τους Γάλλους, στηρίξαμε τις συμφωνίες ενίσχυσης της άμυνας της χώρας με τις ΗΠΑ. Αλλά πρέπει να γίνει μία συζήτηση για το τι και πόσο χρειαζόμαστε και αν τελικά θα υπάρχει συνεχώς η φιλοσοφία, σύμφωνα με την οποία επειδή η Τουρκία θέλει να γίνει μία περιφερειακή δύναμη, θα την ακολουθούμε κατά πόδας θυσιάζοντας δισεκατομμύρια από το κοινωνικό κράτος και τις υποδομές της χώρας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα