Κυβέρνηση: Ανεύθυνο να γίνουν τώρα πορείες για τον Κουφοντίνα, λόγω κορονοϊού

Κυβέρνηση: Ανεύθυνο να γίνουν τώρα πορείες για τον Κουφοντίνα, λόγω κορονοϊού
Πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ⓒ 2021 Petros Giannakouris/Associated Press

Η Αρ. Πελώνη διευκρίνισε η απαγόρευση δεν αφορά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, υποστήριξε όμως ότι δεν πρέπει να γίνουν διαδηλώσεις και τόνισε ότι δεν υπάρχει κωδικός μετακίνησης σε πορεία, συνεπώς θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Το μπαλάκι στο ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις πορείες υπέρ των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα πετά η κυβέρνηση, καθώς αφενός διευκρινίζει ότι με βάση τα νέα μέτρα δεν απαγορεύονται οι διαδηλώσεις, θα ήταν όμως ανεύθυνο να πραγματοποιηθούν αυτή τη στιγμή και αφετέρου δίνει “σήμα” για επιβολή προστίμων σε διαδηλωτές, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται σχετικός κωδικός μετακίνησης.

Ειδικότερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ερωτηθείσα σχετικά στο πλαίσιο του briefing, τόνισε ότι ο νόμος δεν αφορά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, αλλά προβλέπει απαγόρευση κατά περίπτωση και συνεπώς δεν απαγορεύονται οι πορείες.

“Ωστόσο είναι αυτονόητο και σαφές ότι αυτή τη στιγμή που ζητάμε από όλους να κάνουν αυτή την τελευταία προσπάθεια για τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου, η κοινή λογική επιβάλλει να μη γίνονται πορείες. Θεωρώ εξαιρετικά ανεύθυνο και από την πλευρά των κομμάτων να τις στηρίζουν και αναφέρομαι στον κ.Τσίπρα, καθώς η νεολαία Σύριζα συμμετέχει σε αυτές τις πορείες υπέρ των αιτημάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα. Θα πρέπει να λάβει και εκείνος υπεύθυνη στάση. Διερωτώμαι, εάν αναλαμβάνει τελικά το ρίσκο για ότι συμβεί από αυτές τις πορείες”, πρόσθεσε.

Στο ερώτημα δε εάν η Αστυνομία θα μπορεί σε έλεγχο πολίτη που πηγαίνει σε πορεία να επιβάλλει πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε καταφατικά, εφόσον δεν υπάρχει κωδικός για διαδήλωση.

Στην επισήμανση του News 24/7 ότι κωδικός δεν υπάρχει ούτε για μετάβαση σε εκκλησία, η κ. Πελώνη επικαλέστηκε ότι έχουν ανασταλεί οι λειτουργίες στις κόκκινες περιοχές. Σημειώνεται βέβαια ότι δεν έχει σταματήσει η ατομική λατρεία, καθώς και ότι πρόσφατα υπήρξαν περιστατικά συνωστισμού σε ιερούς ναούς χωρίς μάσκες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα