Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει και τον προϋπολογισμό η ΔΗΜΑΡ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει και τον προϋπολογισμό η ΔΗΜΑΡ
Στιγμιότυπο από την έξοδο των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την Κυβέρνηση,μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης για τα νέα μέτρα που ζητά η τρόϊκα την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012. Στην φωτογραφία ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Διαβάστε την συνέντευξη του επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής". Η ψήφιση των μέτρων, τα εργασιακά - φωτιά και το ενδεχόμενο "όχι" στον προϋπολογισμό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ ούτε τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Κυριακή αφήνει ο Φώτης Κουβέλης, ενώ επιμένει στην απόρριψη των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις που προτείνει η τρόικα, όσο και στη στήριξη της κυβέρνησης.

Οι τελικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να ληφθούν τη Δευτέρα μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

“Εξετάζουμε τον προϋπολογισμό και θα αποφασίσουμε για την τελική μας στάση όταν αυτός έρθει στη Βουλή”, τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής”.

Δηλώνει πως δεν θέλει να ρηγματωθεί η σχέση της ΔΗΜΑΡ με τον κυβερνητικό συνασπισμό και δείχνει ως υπεύθυνους για το πολιτικό αδιέξοδο την τρόικα, αλλά και τους τελευταίους χειρισμούς του πρωθυπουργού.

“Όσο θέλω εγώ και η ΔΗΜΑΡ να μη ρηγματωθεί η κυβέρνηση με ό,τι συνεπάγεται θετικά για τον κοινό μας στόχο, άλλο τόσο τουλάχιστον πρέπει να νοιάζεται και ο κ. Σαμαράς” λέει ο κ. Κουβέλης και προσθέτει:

“Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι έχει λήξει η διαπραγμάτευση με τους εταίρους, που την έκανε με τον πιο επίσημο τρόπο, δεν διευκολύνει και έχει δημιουργήσει προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν”.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αφήνει, επίσης, να εννοηθεί ότι ακόμα υπάρχει χρόνος να βρεθεί λύση για το θέμα των εργασιακών, εκτιμώντας ότι μπορεί να πιεστούν οι εταίροι, προκειμένου να μετατεθεί η συζήτησή τους σε εύθετο χρονικό διάστημα, όπως προτείνει.

“Όσο και αν ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις, θεωρώ ότι ακόμα και τώρα αυτό το ζήτημα πρέπει να αναζητήσει τη λύση του στο πλαίσιο μιας ουσιαστικής πολιτικής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.

Στον χρόνο που απομένει θεωρώ ότι πρέπει να πιεστούν οι εταίροι για να απομακρυνθούν και να εγκαταλείψουν τις αξιώσεις τους, για τις οποίες έχω δηλώσει ότι είναι απαράδεκτες”, τονίζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα